Política 23/06/2017

Els dos militants d'Arran Palma detinguts per cremar fotos del rei, en llibertat amb càrrecs

Els joves s'han acollit al dret a no declarar perquè consideren l'Audiència Nacional un òrgan il·legítim

Ara
2 min
Els militants d'Arran cremant fotos del rei el passat 30 de desembre

BarcelonaEls dos militants de l'assemblea d'Arran de Palma que van ser detinguts dijous per cremar fotos del rei han quedat en llibertat amb càrrecs després d'acollir-se al dret de no declarar avui a Madrid perquè consideren l'Audiència Nacional un òrgan il·legítim. Segons ha pogut saber l'ARA, el judici ha sigut ràpid i han demanat que s'arxivi el cas, tal com va passar en una altra ocasió en què es van jutjar uns joves per cremar fotos de Felip VI durant la Diada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Se'ls ha acusat d'injúries a la Corona per haver cremat fotografies del monarca durant la manifestació de la diada de Mallorca, que tot i ser el 31 de desembre es va celebrar el dia 30. L'organització juvenil ha fet una crida per rebre aquesta tarda una de les persones detingudes a l'aeroport de Son Sant Joan.

La Policia Nacional va detenir un dels joves ahir al migdia a la capital mallorquina. L'altre, que era a Barcelona, va ser aturat i identificat per un agent de paisà. Fonts del grup de l'esquerra independentista han informat a l'ARA que encara no saben si la detenció ha sigut obra dels Mossos d'Esquadra o del Cos Nacional de Policia.

Aquest fet és paral·lel amb el dels cinc militants d'Arran que ja van ser detinguts i portats a declarar a Madrid per un fets idèntics, però ocorreguts a Barcelona durant la manifestació de la Diada, l'11 de setembre. Aleshores, tots van quedar en llibertat.

Els implicats en el cas d'aquest dijous es van negar a declarar el 28 de març a l'Audiència Nacional, quan van ser cridats a fer-ho per videoconferència. A les 23.00, des de la plaça Joan Peiró (Estació de Sants) de Barcelona, sortirà un bus "solidari" cap a la capital de l'Estat per donar suport als detinguts. La portaveu parlamentària de la CUP, Anna Gabriel, prendrà part en la comitiva.

"No tenim por"

Tot i l'"augment de la repressió", el col·lectiu no pensa abaixar els braços i assegura que no tenen "por". Fent honor al lema de la campanya –'Ni rei ni por'– que ha portat els militants a cremar fotos del rei a les diferents diades dels territoris que conformen els Països Catalans –també a València el 25 d'abril–, Arran crida el jovent a dur a terme aquesta acció durant les revetlles de Sant Joan, que a més coincidiran aquest dissabte amb la diada dels Països Catalans.

stats