Política 13/09/2017

El col·lectiu Drets impulsa un grup d'advocats per defensar els encausats pel Procés

L'organització compta amb un centenar de lletrats voluntaris de diferents especialitats

Ara
1 min
Els responsables de Drets, despres d'interposar la denuncia / ARA

BarcelonaEl grup de Drets ha impulsat un grup d'advocats a disposició dels encausats pel Procés. Segons un comunicat ja compten amb un centenar de lletrats voluntaris de diferents especialitats, que especifiquen que es posen a disposició de persones particulars i empreses privades que puguin estar implicades en les causes judicials al voltant del referèndum de l'1 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Drets també compta amb el suport de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats, de Juristes per la Independència i del Col·lectiu Praga. En el comunicat, asseguren que estan disponibles les 24 hores i posen a disposició el telèfon 697832911 perquè hi puguin "recórrer tots els possibles citats o detinguts" i obtenir assessorament.

La primera acció d'aquest grup de juristes ha sigut elaborar un protocol d'actuació per a ciutadans que siguin citats per la policia com els testimonis, investigats o detinguts. El protocol s’ha fet públic a la seva pàgina web, drets.cat, perquè tothom tingui coneixement dels seus drets davant les autoritats policials i judicials. Drets recorda que el referèndum no és cap delicte.

stats