Política 06/04/2016

Dur cara a cara Iglesias-Rivera a un dia de la reunió a tres amb el PSOE

El líder de Podem acusa el de C's de "cunyadisme"; Rivera, de "finançament il·legal"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Rivera respon amb gestos a la intervenció d'Iglesias des de la tribuna d'oradors del Congrés / EFE

MadridDur cara a cara entre Podem i C's a només 36 hores de la primera reunió a tres amb els socialistes per intentar desencallar un pacte d'investidura. I en ple debat al Congrés sobre la crisi dels refugiats. Pablo Iglesias ha atacat Pedro Sánchez i Albert Rivera per no fer cap proposta sobre el dret d'asil en el seu pacte d'investidura. "Sembla que el senyor Juan Carlos Girauta [portaveu de C's al Congrés] diu que d'aquell acord no se'n pot tocar ni una coma perquè si no s'aixequen de la taula. Doncs bé, li dic: amb intolerants, els que no són capaços de reconèixer els drets humans, és molt difícil fer un govern progressista, senyor Sánchez", ha assenyalat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera li ha replicat que estava "barrejant" la llei d'estrangeria amb el dret d'asil. En aquest sentit li ha preguntat on ha estudiat dret. "El meu concepte de drets prové de la universitat pública i concertada d'Espanya, el de vostè de Veneçuela i l'Iran", li ha respost, acusant Podem de finançament il·legal.

Acusacions de "cunyadisme" i "amiguisme"

L'enfrontament, però, no ha acabat aquí i el dur cara a cara ha aflorat de nou durant el torn de rèplica. Iglesias ha acusat Rivera de "cunyadisme" per donar exemple sobre drets humans. "El cunyadisme passa per algú que es va presentar amb l'extrema dreta de Libertas a les eleccions europees", li ha assenyalat tot recordant que ara defensa protegir qui fuig de la guerra quan amb "entusiasme va defensar que l'OTAN comencés a bombardejar Síria després dels atemptats de París". "No tot se soluciona amb cunyadisme, senyor Rivera", ha conclòs.

El líder de C's ha demanat a Iglesias que "no doni lliçons de drets humans i cunyadisme", quan "col·loca amics, familiars i xicotes". Amb tot, ha demanat "rebaixar el to" perquè pugui arribar a bon port la reunió de demà, en què el partit de Rivera exigeix un 'sí' gratuït dels d'Iglesias a la investidura de Pedro Sánchez. Si no és així, ja han amenaçat d'aixecar-se de la taula de negociacions.

stats