Política 30/10/2012

Duran compara la Catalunya independent amb la Macedònia vetada per Grècia a la UE

El portaveu es mostra ostensiblement distant de la idea de perseguir la independència i diu que "qualsevol país" podria vetar l'entrada del nou estat a la Unió Europea. "No puc enganyar la gent", ha argumentat el portaveu de CiU al Congrés

Acn / Efe
1 min
Josep Antoni Duran i Lleida, en la presentació del programa electoral de CiU / ACN

MadridSi Catalunya s'entesta a ser independent podria trobar-se exclosa de la Unió Europea, com li passa a Macedònia –una república de dos milions d'habitants–, vetada per Grècia. És el missatge que ha transmès aquest dimarts el president del grup de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els periodistes li han preguntat per la carta en què la vicepresidenta de la Comissió Europea Viviane Reding dóna la raó al govern espanyol quan adverteix que Catalunya no podria independitzar-se de forma unilateral i seguir a la Unió Europea. I Duran ha respost: "El veto existeix a la UE, no puc negar-ho, no puc enganyar la gent".

I ha afegit que, com a dirigent de CiU, ja ha dit "a qui hi havia de dir" el que pensa de la independència i el que representaria pel que fa a la posició de Catalunya a Europa. I ha posat l'exemple de Macedònia, "un estat sobirà europeu que no és a la UE perquè el veta Grècia".

Tanmateix, ha insistit que el president de la Generalitat, Artur Mas, i el seu partit no defensen la independència ni utilitzen aquest terme, sinó que parlen "d'estat propi". També ha recalcat que el programa electoral de Convergència i Unió no parla "mai" d''estat independent', sinó d''estat propi'.

stats