Política 24/01/2011

Duran alerta que Catalunya "patirà" si el PP obté majoria absoluta el 2012

El líder d'Unió ha assegurat que, el 1996, es va passar del discurs "antinacionalista" a "parlar català en la intimitat"

Sara González
1 min

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha alertat aquest matí que Catalunya "patirà" si el PP aconsegueix la majoria absoluta a les properes eleccions espanyoles, que si no s'avancen es celebraran el proper 2012. Sobre la convenció que els populars han celebrat aquest cap de setmana, Duran ha assegurat que l'expresident José María Aznar "ha tornat a recuperar el lideratge" i és "qui marca el ritme de la partitura" del partit mentre Mariano Rajoy va "a remolc".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, el líder d'Unió ha recordat que els anys previs a l'ascens dels populars a la Moncloa, que es va concretar el 1996, van estar marcats per un discurs "antinacionalista" com el d'ara que es va esvair quan es va arribar al pacte del Majèstic. "En 24 hores es va passar de cridar Pujol, enano, habla castellano a parlar català en la intimitat". Duran ha alertat que la majoria absoluta del PP es pot evitar des de Catalunya i ha assegurat que l'únic partit que pot fer-ho és CiU.

Sobre les declaracions del dirigent del PP Javier Arenas en contra de la immersió lingüística, Duran ha titllat de "lamentable i molt trist" que Arenas "utilitzi a Catalunya per guanyar a Andalusia i Espanya"

stats