Política 19/10/2014

Duran: "Una Catalunya independent no sobreviurà sense pactar amb Espanya i la UE"

El líder d'Unió diu que "personalment" no dóna suport a una llista unitària per afrontar les eleccions plebiscitàries

Efe / Ara
1 min

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit avui que Catalunya "mai" no podrà ser un estat independent que "sobrevisqui" com a tal si no és pactant amb Espanya i "escoltant i parlant" amb la UE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Un polític té la responsabilitat de saber-ho i desgraciadament ni una part ni una altra estan per la labor", ha afirmat Duran durant la clausura del XVI Congrés de la Unió de Joves, que s'ha celebrat aquest migdia a Mataró.

El president d'Unió ha assegurat que la seva formació té "molt clar" que mai no farà res que pugui deixar Catalunya fora de la UE i que és per això que UDC no dóna suport a la declaració unilateral d'independència que propugnen partits com ERC.

Sobre la possibilitat de conformar una llista única independentista amb vista a unes futures eleccions plebiscitàries, Duran ha dit que el que el preocupa no és tant que es creï aquesta llista, sinó que els que la integrin vulguin declarar "l'endemà" la independència. "Jo personalment no hi estic d'acord", ha subratllat Duran i Lleida.

stats