Política 27/04/2011

Duran ja té la Creu de Sant Jordi

Li ha lliurat avui el president Artur Mas per haver estat un dels primers eurodiputats catalans

Redacció
2 min
Duran

BarcelonaJosep Antoni Duran i Lleida ja pot lluir a la vitrina un guardó més per la seva trajectòria política. En un acte a Palau, el president de la Generalitat, Artur Mas, li ha lliurat avui la Creu de Sant Jordi per haver estat un dels primers eurodiputats catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; } A part de Duran, han rebut la medalla 29 personalitats més a títol individual o en representació d'alguna entitat. Entre ells hi figuren també el president d'Abertis i del consell assessor en matèria econòmica del Govern Mas, Salvador Alemany, de qui han reconegut la seva”aportació a l'economia i societat catalanes”, o a Eduard Punset, que ha parlat en nom de tots els guardonats per fer una crida a obrir la cultura catalana al món perquè el país no es tanqui en si mateix i acabi “asfixiat”.

En la cloenda de l'acte, Artur Mas l'ha secundat i ha fet una crida a “no tancar-se en la pròpia closca, a ser permeables” per reforçar la identitat i cultura catalanes. Ha definit els guardonats com una “expressió de la pluralitat del país”. “Veniu a ser fars que il·luminen en els moments en què no tot està clar”, ha manifestat Mas, que ha instat els guardonats a assumir “un compromís major”. “No distingim només una trajectòria d'èxit, sinó que distingim una trajectòria de bon servei a un país, una nació i a un poble. Un país, Catalunya; la nació, la catalana, i el poble, el català”.

Petit, a Palau

Entre els assistents a l'acte s'hi trobava el també Creu de Sant Jordi i històric dirigent del moviment gai a Barcelona Jordi Petit, que ha acompanyat a la portaveu d'ICV_EUiA al Parlament, Dolors Camats. Petit, amb la també activista pels drets de gais i lesbianes Empar Pineda, van mostrar la seva protesta perquè la Generalitat ha concedit aquest any la Creu de Sant Jordi a cap representant de la lluita contra la SIDA i perquè, en canvi, li ha estat atorgada al líder democristià Josep Antoni Duran i Lleida. Per això, van anunciar que no tornaran a lluir el guardó que se'ls va atorgar el 2008.

stats