Política 29/08/2015

Duran: "Qui té embargada la seu és CDC, nosaltres només pagàvem un lloguer a través del grup parlamentari"

El líder d'Unió marca distàncies amb l'exsoci en una entrevista a La Sexta

Ara
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha marcat distàncies amb Artur Mas i CDC i s'ha desvinculat completament de l'antic soci, l'endemà de l'operació de la Guàrdia Civil a la seu del carrer Còrsega per buscar proves sobre el suposat pagament de comissions del 3% de la constructora Teyco al partit. En una entrevista a La Sexta, Duran ha deixat clar que qui té "embargada" la seu pel cas Palau és CDC i ha explicat que Unió "només pagava un lloguer a través del grup parlamentari" per la sala on es reunien els diputats de la federació. Duran ha insistit que "respecta" la presumpció d'innocència però ha demanat que s'investiguin "a fons" aquestes suposades comissions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant ha recordat que ell ja fa temps que deia que CiU no anava bé, que estaven deixant la iniciativa a ERC, i ha remarcat que ell personalment no va fer cap acte conjunt de campanya amb Artur Mas ni a les municipals ni a les europees.

Amb vista a les eleccions del 27-S, Duran ha reclamat un cop més "seny": "Una expressió que és més que una paraula, és una actitud". I ha insistit que els diputats d'Unió no donaran suport al full de ruta independentista que defensa Junts pel Sí.

El diputat democristià a Madrid es va reunir dijous passat per separat amb Mariano Rajoy i Pedro Sánchez per parlar de Catalunya, però no ha desvelat el detall de les trobades. "Serem capaços d’entendre’ns: el 77 ho vam fer; per què no hem de poder ara?", s'ha limitat a dir el líder d'Unió.

La Sexta convida Mas

El presentador de 'La Sexta Noche', Hilario Pino, ha dit després de l'entrevista a Duran que el programa ha convidat el president de la Generalitat, Artur Mas. La setmana passada hi va haver molt d'enrenou a la xarxa perquè alguns espectadors es van queixar que aquest programa de La Sexta no donava veu a líders polítics independentistes. Pino ha dit que Mas ja tenia una invitació formal abans de la polèmica i que la mantenen. El seu cap de premsa va assegurar la setmana passada per Twitter que no tenien cap petició.

stats