Política 03/11/2011

Duran: "L'augment de l'atur a Catalunya no és culpa de Mas"

El candidat de CIU assegura que les retallades en el sector públic no són les culpables de l'augment de l'atur en 49.000 persones

Ara
2 min
Duran no va celebrar cap acte en el dia d'ahir, en què va explicar a través de Twitter que havia visitat el cementiri.

BarcelonaEn una entrevista a El Món a Rac1, el candidat de CIU a les eleccions del 20-N ha assegurat que la pujada de l'atur a Catalunya en 49.000 persones no es deu a la mala acció de govern de CIU des de la Generalitat. Tot i això, reconeix que a Catalunya la situació és "particularment greu" en comparació amb la resta de l'Estat espanyol. A més, confirma que potser que algun impacte hagi tingut "alguna no renovació que s'hagi fet" per part de l'administració de la Generalitat. Tot i això, Duran s'empara en que a la resta de l'Estat "també ha pujat", intentant apartar l'atur especialment greu de Catalunya de les retallades que han portat a terme CIU des del govern. D'altra banda, també nega que no "s'hagi fet res per fer créixer l'economia" encara que no hagi explicat cap aposta feta en concret.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cara a cara

Duran ha reconegut que no hi va "perquè no hi van els candidats Rajoy i Rubalcaba". Assegura que "estaria encantat que donessin la cara i poder debatre amb ells". Des del seu punt de vista, "és una insensatesa i una falta de respecte la decisió de no assistir al debat a 5 de Tve".

Enquestes

En l'entrevista, ha afirmat que no és creu els enquestes mai, "ni quan els donen la raó ni quan els hi prenen". Tot i això, sí que dóna credibilitat a que el Partit Popular en sortirà molt ben parat de les eleccions, cosa que fa que presenti al seva candidatura com una posta segura per contrarestar aquesta força nacionalista espanyola.

La pujada del PP i la pujada del PP

La situació de menyspreu per part d'algunes institucions espanyoles envers Catalunya no s'entén si veiem els resultats electorals. Per aquest motiu, Duran ha acceptat que "alguna cosa hauran fet malament" els partits polítics nacionalistes catalans. De fet, tot i que no concreta cap cosa mal feta, és l'únic que ha expressat durant l'entrevista, "alguna cosa haurem fet malament" i ha insinuat que potser "ens ho haurem de pensar". Després, ha criticat els ciutadans perquè no pot ser "manifestar-te el diumenge" i després votar partits espanyols a les urnes.

A més, ha afegit que la gent no està deixant de votar CIU per les retallades. Segons el candidat de CIU al 20-N, "les fem perquè ens hi obliga el dèficit del 4,2% del PIB que ens van deixar els socialistes".

L'homosexualitat

Tot i que ha dit que no volia "entrar en el tema de l'homosexualitat perquè cada cop que obro la boca se'm treu de context", finalment, n'ha parlat. Ha aclarit que és partidari de la unió civil i no del matrimoni i que "tampoc és tan rar". Per justificar la retallada que faria en el reconeixement dels homosexuals a nivell legal ha dit que no és que ell sigui "estrany" sinó que ell pensa com molts partits "socialistes" d'arreu d'Europa, cosa que utilitzat per justificar-se.

També ha dit que "no és una malaltia" i que si el PP portés la llei del matrimoni homosexual de nou al congrés "votaria a favor de derogar-la" però que en faria una altra de nova en què reconeixeria alguns dels drets que inclou l'actual.

stats