Política 17/11/2016

Duran i Lleida es considera encara "útil" per estendre "ponts" entre Catalunya i Espanya

L'exdiputat de CiU a Madrid també ha assegurat que la legislatura a l'Estat no serà "tan curta com alguns es pensen"

Ara
2 min
Duran i Lleida en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'expresident d'Unió Democràtica de Catalunya Josep Antoni Duran i Lleida encara es considera "útil" per estendre ponts entre Catalunya i Espanya, tot i que "no des de la primera línia política". Duran i Lleida, però, també ha afirmat que no creu que torni a la política, ja que té "posicions més racionals" que les de "solucionar-ho tot amb un tuit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran i Lleida ha qualificat de "vendaval de radicalització en un sentit i en l'altre" la situació que viu Catalunya actualment, i ha argumentat que el Govern "depèn d'una força política antisistema amb actituds de desobediència a la llei que no garanteixen l'estabilitat ni que s'avanci socialment, econòmicament i empresarialment", ha afegit referint-se a la CUP.

Rajoy trobarà suport per aprovar els pressupostos

El també exdiputat de CiU a Madrid creu que l'executiu que lidera Mariano Rajoy trobarà "el suport parlamentari necessari" per aprovar els pressupostos generals de l'Estat per al 2017. Duran i Lleida, però, assegura que té les seves pròpies "intuïcions" sobre quins partits hi donaran suport, sense entrar en detalls.

Aquest dijous Duran ha participat en el Congrés d'Hotelers Espanyols que s'ha celebrat a Salamanca, on ha evidenciat que la legislatura que acaba de començar no serà "tan curta com alguns es pensen" però que tampoc serà llarga, com el PP confia que sigui. L'expolític també ha augurat que aquesta no serà una legislatura estable i que el govern de Rajoy haurà de "mostrar la seva voluntat de dialogar". "Perquè no li queda un altre remei", ha afegit.

Duran i Lleida també ha opinat sobre l'abstenció del PSOE a la investidura de Rajoy. Sobre aquest tema ha confessat que comprèn que molts socialistes no entenguessin aquest pas perquè, segons ha explicat, a Espanya es fan campanyes electorals "molt agressives", en les quals hi ha "agressivitat personal", fet que dificulta que els votants puguin pensar a governar "junts", cosa que és habitual en altres països d'Europa. Duran també ha mostrat la seva esperança que, a partir d'ara, les campanyes siguin perquè cada partit defensi les seves opinions i no centri la seva atenció a "desfer l'adversari".

stats