Política 01/08/2014

Duran celebra el diàleg de Mas i Rajoy després d'un semestre "negre" entre els governs

El líder d'Unió admet que en l'àmbit econòmic només pot ser "obligatòriament crític"

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha celebrat l'"obertura de diàleg" a la reunió dels presidents Rajoy i Mas, i ha dit que és "molt negatiu" el balanç de les relacions entre Catalunya i Espanya després d'aquest semestre "molt negre". En el seu comunicat enviat aquest divendres, Duran ha afirmat que el balanç del curs polític només pot ser "obligatòriament crític" en l'àmbit econòmic, fiscal, social, cultural i pel que fa a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquests mesos, ha afirmat, les relacions entre les dues parts "han empitjorat" en l'àmbit educatiu, sobretot amb la llei Wert amb la qual el govern espanyol pretén "trencar el model d'immersió lingüística de Catalunya i obrir una confrontació entre comunitats lingüístiques".

Pel que fa a l'àmbit financer, Duran i Lleida ha assegurat que hi ha "pocs avenços en relació a les inversions de l'Estat per a Catalunya". "Des que mana el PP, Catalunya és una de les comunitats on més ha caigut la inversió estatal", ha asseverat. A més, ha criticat la privatització d'AENA iniciada pel govern de l'Estat amb la qual pretén "bloquejar la gestió individualitzada dels aeroports catalans", que exigeix la societat catalana. Així mateix, ha afegit, en el cas dels ports, pretén que els guanys del port de Barcelona vagin a finançar les inversions d'altres ports.

En relació a les balances fiscals, el líder d'Unió ha afirmat que el finançament autonòmic és "un desastre", i que fins i tot el "model apanyat" dels comptes de Montoro "reconeix un excessiu dèficit fiscal de Catalunya amb l'Estat".

stats