Política 16/12/2011

Duran: "No repetirem l'error que vam cometre amb Aznar i en cap cas votarem a favor de la investidura de Rajoy"

El cap de files de CiU a Madrid justifica l'abstenció sobre el grup propi d'Amaiur assegurant que es van cenyir a raons "tècniques"

O. March
1 min

BarcelonaEl líder de CiU al Congrés, Josep A. Duran i Lleida, ha descartat del tot un possible vot favorable en la investidura de Mariano Rajoy com a president del govern espanyol. "No cometrem el mateix error que vam dur a terme l'any 2000 amb Aznar, a qui vam donar suport", ha avançat Duran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de files dels nacionalistes al Congrés ha traçat paral·lelismes entre la situació actual al Parlament i la que es vivia l'any 2000, en què el PP donava suport a Pujol a Catalunya, però malgrat la semblança entre els dos escenaris ha descartat un vot favorable a Rajoy.

Duran ha obert la porta a votar en contra en la investidura en cas que el futur president espanyol tanqui la porta al pacte fiscal, qüestioni el model d'immersió lingüística o bé defensi la unitat de mercat i una hipotètica recentralització.

Sobre l'abstenció de CiU a la mesa del Congrés en la votació sobre la possibilitat que Amaiur tingués grup propi (a la qual la mesa, on el PP té majoria absoluta, s'hi va negar), Duran ha assegurat que aquest posicionament va obeir a raons purament tècniques.

stats