POLÍTICA
Política 08/04/2011

Duran: “No som el sector antiindependentista de CiU”

El secretari general de la federació posa fre a les crítiques que ha rebut per no donar suport a la consulta de diumenge i recorda que el projecte nacional d'Unió “és la confederació”

Redacció
2 min
Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida, en el dia de CiU, al parc de la Ciutadella / EFE

BarcelonaEl secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha volgut donar resposta en la carta setmanal que dirigeix als militants des del web d'Unió, a les veus que l'han criticat, a ell i a UDC, per no donar suport a la consulta per la independència de diumenge. “No som el sector antiindependentista de Convergència i Unió” ha dit Duran, que afegeix que “ni som independentistes ni antiindependentistes, tenim el nostre propi projecte”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha volgut posar fre a les acusacions que provenen de persones que “ara interpreten que la llibertat de Catalunya només es pot resoldre a través d’un únic camí”. Per Unió, la “necessitat d’un sol poble és una divisa molt més important i prèvia a un Estat”, i la independència deixaria, segons ell, “un país dividit”. Per tot plegat, conclou Duran, “el nostre projecte és la confederació”.

El líder d'Unió ha aprofitat la carta als militants per parlar d'altres temes d'actualitat, com la renúncia de Zapatero a la reelecció. Duran ha reclamat a l'encara president del govern espanyol que faci les reformes que té pendents. I als que acusen CiU de no rebre suficients contrapartides pel suport a l'executiu, Duran els ha contestat: “Què més voldríem, que ser decisius!”. El secretari general de la federació també ha marcat territori de cara a les eleccions espanyoles que es dibuixen en l'horitzó i ha recordat que ell ha ofert suport a Mas en els comicis catalans, o a Trias i a la resta de candidats als ajuntaments en les eleccions municipals. “Estic convençut que trobaré la mateixa reciprocitat de cara a les properes eleccions legislatives”, ha dit Duran, en un gest d'autoritat.

El líder d'Unió també ha reconegut les mancances del nou Govern ara que es compleixen cent dies des que Mas va entrar al Palau de la Generalitat. Duran ha admès que “no tot el que hem fet ho hem fet bé, i no tot ens ha sortit com volíem”, argument que no li impedeix fer un “balanç positiu” d'aquest període. Pel secretari general de la formació, “no és cert” que CiU practiqui retallades socials i “si cal retallar alguna cosa és justament perquè el tripartit ha estirat més el braç que la màniga”, ha reblat.

stats