REMODELACIÓ DEL GOVERN
Política 11/07/2011

Duran creu que la remodelació del govern Zapatero respon als "desitjos i necessitats" de Rubalcaba

Opina que serà l'exministre i candidat socialista qui marqui la data de les eleccions en funció dels seus interessos electorals

Sara González
1 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, ha assegurat que la remodelació del govern de l'Estat espanyol respon als “desitjos i necessitats” del candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba. Duran ha afegit que la data de les eleccions generals vindrà precisament imposada per Rubalcaba, que haurà d'avaluar si guanyar temps el beneficia o el perjudica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant un dinar de la Fundació Catalunya Oberta, Duran ha subratllat que, tot i que els canvis són lògics, el govern espanyol “ha perdut l'oportunitat” de simplificar l'administració, tal com Rubalcaba ha defensat els darrers dies. El líder d'Unió ha insistit que podrien haver-se unificat els ministeris de Cultura i Educació, i els de Justícia i Interior.

El portaveu de CiU també ha explicat que la legislatura “va començar malament i acabarà pitjor” perquè l'Estat ha anat a remolc de les circumstàncies econòmiques. Duran ha assegurat que els socialistes fa temps que estan “orfes de líders” i ha considerat que el més convenient pel país és que Zapatero conclogui la reforma de les pensions i la negociació col·lectiva i convoqui eleccions al novembre. A l'acte de la fundació vinculada a CiU també hi han assistit, entre d'altres, els exdirigents de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, inculpats pel cas Pretòria.

stats