NOU GOVERN
Política 18/12/2010

Duran confirma que Mas prioritzarà el discurs econòmic en el debat d'investidura

El líder democristià ha anunciat que serà candidat a repetir com a cap de llista de CiU a les eleccions estatals de 2012 i com a president del comitè de govern d'UDC en el proper Congrés del partit

Roger Tugas
2 min
Duran i De Gispert en el Consell Nacional d'UDC.

Barcelona“En el debat d'investidura i en l'acció de govern, Artur Mas posarà l'accent en allò en què ha posat l'accent durant la campanya electoral”, ha assegurat el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, que ha recordat que el futur president ja va avançar que “la primera prioritat de la federació és l'economia, la segona és l'economia i la tercera és l'economia”. D'aquesta manera, ha afirmat que Mas no canviarà de discurs per assegurar-se l'abstenció en segona volta del PP, sinó que mantindrà el que ja anunciava anteriorment. La formació d'Alicia Sánchez Camacho li havia exigit que se centrés en aportar solucions a la crisi per tenir el seu suport passiu i que abandonés les “proclames independentistes”. Arran d'aquesta sol·licitud, Duran s'ha preguntat si “Mas ha fet alguna proposta independentista en campanya”. Malgrat tot, el dirigent democristià també ha demanat l'abstenció a totes les forces “amb cultura de govern” i molt especialment a Esquerra, “que hauria de fer un exercici d'equidistància” després de votar dues vegades candidats socialistes per a presidents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una intervenció després del Consell Nacional d'UDC d'aquest matí, Duran ha anunciat també que tornarà a presentar-se com a candidat per encapçalar la llista de CiU a les eleccions estatals del 2012 i que en el proper Congrés de la formació democristiana es postularà per repetir com a president del seu comitè de govern, un càrrec que ostenta des del 1982 (amb només un parèntesi de tres anys). Duran ha assegurat que li “havia passat pel cap deixar pas a noves persones”, però que “la responsabilitat de ser el polític més valorat de Catalunya” li ha convençut per seguir liderant UDC.

Finalment, el líder democristià ha anunciat que, després de ser nomenada presidenta del Parlament, Núria de Gispert ha abandonat el comitè de govern del partit, essent rellevada per Benet Maimí, president d'UDC del Maresme, que s'encarregarà des de la secretaria de política municipal de preparar els propers comicis locals. Igualment, ha negat qualsevol pacte amb el PP per haver-li votat Jordi Cornet com a secretari primer de la Mesa del Parlament i ha assegurat que aquest òrgan “expressa la realitat de les urnes”. “Ha estat el poble de Catalunya qui ha donat 18 diputats al PP” i qui “ha castigat a ERC i ICV-EUiA”, ha sentenciat.

stats