DEBAT SOBIRANISTA
Política 16/03/2011

Duran s'atribueix l'autoritat per dir que la UE no reconeixeria la independència catalana

En una entrevista que li va fer ahir a la nit el director d''El Mundo' a Veo7 diu que donar suport a les consultes d'independència no vol dir participar-hi. Deixa clar que no comparteix l'opinió d'Artur Mas sobre l'emancipació nacional, que rebutja amb insistència

Redacció
1 min

Madrid"Cap govern europeu reconeixeria la independència de Catalunya respecte d'Esanya". Així de taxatiu es va manifestar el líder d'UDC i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, que va entonar un mea culpa perquè "fa falta algú amb autoritat que digui que no és possible". I encara va opinar sobre les consultes d'independència que CiU avala també votant resolucions al Parlament: "Donar-hi suport no vol dir participar-hi", va matisar Duran, que va insistir en diverses ocasions que ell no és independentista. En aquest sentit, va voler deixar clara la seva distància respecte de la posició del president de la Generalitat, Artur Mas, que ha reconegut que votaria sí a la independència en un referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el líder d'UDC, a Catalunya "no hi ha uns entiment majoritari d'independència", i encara va afegir que un eventual procvés d'emancvipació nacional "dividiria" el país. Ara bé, va opinar que cal definir un estat de les autonomies "de dues velocitats" des del punt de vista de les competències d'autogovern.

stats