Política 11/08/2012

Duran demana abandonar la "basquitis" i subratlla que el pacte fiscal no és concert el basc

"Ningú de fora ens ajudarà, ni de la resta de l'Estat, ni d'Europa. Dependrà de nosaltres", ha subratllat el portaveu de CiU al Congrés via Twitter

Efe
2 min

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat avui que els catalans deixin de banda la "basquitis" i se centrin a defensar el pacte fiscal, un "model propi" que difereix del concert basc ja que, segons que ha aclarit, inclou pagar serveis de l'Estat, més la solidaritat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una bateria de tuits difosos des de el seu compte @ciuduran, el líder socialcristià ha advertit que, per poder triomfar en la seva reivindicació de pacte fiscal, Catalunya només compta amb els catalans.

"Ningú de fora ens ajudarà, ni de la resta de l'Estat, ni d'Europa. Dependrà de nosaltres", ha subratllat Duran, que ha afirmat que no espera cap complicitat en aquesta reivindicació ni del PP ni del PSOE.

Segons Duran, el pacte fiscal que propugna Catalunya per millorar el seu sistema de finançament -aprovat al Parlament per CiU, ICV i ERC- és un "model propi, no el concert basc", ja que inclou "pagar serveis de l'Estat més solidaritat".

"Deixem de banda la 'basquitis'", ha insistit.

Als seus tuits, Duran remarca la importància que la proposta de pacte fiscal compti amb la complicitat de la societat catalana, tant de la gent de "parla castellana o catalana, de poble o de ciutat".

"No podem permetre que persones a Catalunya pateixin i que l'Estat malgasti els diners que aportem. El pacte fiscal és progrés econòmic i social", al·lega Duran.

També el líder d'Unió admet que el PSC, que es va despenjar de l'acord de CiU, ICV i ERC al Parlament, encara que va votar a favor de diversos dels punts de la proposta de pacte fiscal, ha tingut complicitat amb la proposta, però li demana "un esforç més".

Duran també ha replicat a la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, i ha afirmat que acollir-se al crèdit ICO i plantejar a la vegada la proposta de pacte fiscal no és "contradictori", ja que si Catalunya millorés el seu finançament "no caldria demanar diners"

stats