Política 21/12/2011

Duran ofereix la col·laboració de CiU al nou govern espanyol

El cap de files de CiU a Madrid reclama marge de confiança pel nou govern i celebra el "bon perfil" del nou ministre d'Economia, Luis de Guindos, per generar confiança als mercats

M.colomer
1 min

BarcelonaEl cap de files de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha ofert la col·laboració del seu grup al nou govern espanyol en matèria econòmica per afrontar la sortida de la crisi. Segons Duran, més enllà" del seu 'no' a la investidura de Mariano Rajoy, "en tot el que afecta a l'economia i la sortida de la crisi i la creació de feina, CiU està disposada a col·laborar". En declaracions al canal 24 horas de TVE minuts després que Rajoy anunciés el seu govern, Duran ha considerat que el nou ministre d'Economia té un "bon perfil" i el "prestigi internacional que convé a Espanya com a país" per generar confiança als mercats i al món empresarial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; } “Un bon govern”

De fet, en roda de premsa Duran ha considerat que el nou executiu de Rajoy “pot ser un bon govern”: “Jo crec que pot ser un bon govern, faltarà que coincidim en la política que facin, però ho pot fer bé”. Més enllà, ha celebrat que Jorge Fernández hagi estat nomenat ministre, perquè “s'ho mereix”, i ja li ha ofert “el suport de CiU en la lluita contra la delinqüència”. El cap de files de CiU a Madrid ha destacat “especialment l'encert” del nomenament de José Manuel García Margallo a Exteriors.

L'únic lament de Duran en la compareixença de premsa ha estat que Rajoy no hagi aprofitat el nou executiu per reduir encara més el número de ministeris, malgrat que és el govern amb menys carteres de la democràcia espanyola.

stats