CAP AL 20-N
Política 30/10/2011

Duran es compromet a quedar-se a Madrid encara que CiU no sigui clau per a la governabilitat

El candidat de la federació avisa que si CiU té un mal resultat el 20-N, no hi haurà ni la possibilitat de parlar del pacte fiscal”. Si això passés, creu que Catalunya “s'ho hauria de fer mirar”

M.colomer
2 min
Duran va presidir ahir a Barcelona el sopar dels vuitanta anys d'Unió. Va reivindicar els valors cristians que la van inspirar i va fer una crida a un "diàleg nacional" per ampliar el catalanisme i evitar així la divisió entre nacionalistes i no nacionalistes.

BarcelonaEl candidat de CiU a les eleccions espanyoles, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha compromès aquest diumenge a quedar-se tota la legislatura espanyola a Madrid encara que el PP tregui majoria absoluta i CiU no sigui necessària per a la governabilitat. “Em presento de candidat a Madrid i tinc el compromís d'acabar la legislatura passi el que passi, amb majoria absoluta o no”, ha afirmat Duran en declaracions a Catalunya Informació en ser preguntat sobre la possibilitat que el president de la Generalitat, Artur Mas, el cridés a incorporar-se al Govern per acabar la legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha afirmat que no ha rebut "cap trucada ni SMS" del candidat del PP, Mariano Rajoy, per demanar-li suport per després del 20-N, malgrat que creu que seria lògic que ho fes perquè "CiU aporta un valor afegit qualitatiu més enllà que hi hagi una majoria absoluta" i serà "necessària" per abordar grans reformes. Ha reiterat que el pacte fiscal és imprescindible per segellar una col·laboració estable amb el guanyador dels comicis.

Els "numerets" d'ERC i la "dignitat" dels homosexuals

Pacte fiscal sí, però no dret a l'autodeterminació com proposa ERC, cosa que ha considerat que denota "immaduresa i falta d'experiència" dels republicans. “S'han de plantejar passos definitius, no cants de sirena i proclames de costellada”, ha etzibat Duran, que ha menyspreat el paper que ERC pot tenir a Madrid: “ERC només pot aixecar-se amb un cartell sobre el dret a decidir i a fer numerets a què ens té acostumats”.

En canvi, ha negat que les polèmiques que ha generat ell mateix les últimes setmanes amb el PER i els homosexuals, responguin al “nerviosisme” davant la possibilitat de quedar relegat a tercera força a Catalunya a les eleccions generals. Unes polèmiques que ha atribuït al fet de “parlar clar i català”. Encara sobre l'homosexualitat, ha argumentat que "mai ha estat una malaltia". "Els homosexuals ja hi deuen néixer. No ho sé perquè no sóc científic. Sé que molts ho han passat molt malament", ha argumentat, per afegir que "els homosexuals són persones tant dignes com jo, que sóc heterosexual. Són persones com els altres. Tots som fills de Déu".

El cap de cartell de la federació ha volgut insistir en què ni PSC ni PP defensaran els interessos de Catalunya a Madrid, i que, si malgrat això, els catalans, majoritàriament favorables al pacte fiscal, releguen CiU a tercera força a les generals, el país “s'ho haurà de fer mirar”. Duran no es plantejarà fins a finals de legislatura si és la última vegada que es presenta.

stats