PACTES MUNICIPALS
Política 08/06/2011

Duran veu atractiva l'oferta municipal que s'està fent a ERC a canvi d'una abstenció en els pressupostos

El líder d'Unió veu normal que els dos aspectes entrin en la mateixa negociació

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat aquest dimecres normal que pressupostos i pactes municipals entrin en la mateixa negociació. "A la vida, al negoci i en qualsevol tracte, un dóna una cosa i l'altre en dóna una altra a canvi. Això és llei de vida, no cal que la gent s'escandalitzi", ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. En canvi, el mateix portaveu del Govern, Francesc Homs, va tornar a separar dimarts les negociacions municipals i les dels pressupostos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha remarcat la necessitat d'aprovar els pressupostos per fer front a les exigències d'Europa i per continuar garantint la societat del benestar. Duran ha carregat contra el PSC per rebutjar d'entrada qualsevol negociació sobre els pressupostos, i ha explicat que amb el PPC i ERC continuen negociant després d'haver "fracassat" amb els socialistes catalans. En el cas dels republicans, ha indicat que estan "fent un oferiment en l'àmbit municipal prou atractiu perquè ERC pugui ser compensada".

D'altra banda, en referència a la qüestió del dèficit, ha insistit que Catalunya podria complir ja amb l'objectiu si l'Estat pagués el fons de competitivitat i el principi de lleialtat institucional, tal i com Artur Mas i ell mateix van transmetre dilluns al president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, i a l'eurocomissari de Competència, Joaquín Almunia.

Duran ha explicat que també d'això van parlar amb el vicepresident espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba, però ha deixat molt clar que no es va negociar en cap cas un suport de CiU als pressupostos de l'Estat. Pel que fa al fons de competitivitat, ha reconegut que "si no és que els ingressos van molt bé a finals d'any, no hi haurà bestreta". Aquest va ser un dels temes claus de la reunió que van mantenir juntament amb Mas la setmana passada, així com els aeroports.

A canvi, el govern espanyol vol el suport de CiU a diverses decisions econòmiques, com la negociació col·lectiva. El portaveu de la federació al Congrés ha apuntat, però, que s'està llegint la proposta i de moment no li agrada perquè "està més en la línia sindical que no en la patronal".

stats