Política 23/01/2012

Duran defensa que Rajoy pagarà aquest any els 759 milions que l'Estat deu a Catalunya

El portaveu de CiU al Congrés descarta el tancament de caixes com a mesura per fer pressió l'executiu espanyol i diu que el diàleg amb el nou govern serà "millor"

Ara
1 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, està convençut que el govern de Mariano Rajoy pagarà a Catalunya els 759 milions d'euros que deu, segons recull la disposició addicional tercera de l'Estatut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RAC1, Duran dóna per fet que l'executiu espanyol complirà els compromisos signats, tot i reconèixer que no en té cap confirmació oficial.

El portaveu de CiU a Madrid també ha confiat que el govern de Rajoy pagarà els 218 milions d'euros que correspondrien al 2012.

Malgrat que reconeix que el Tribunal Constitucional va deixar tocada la disposició addicional tercera, que parla de les inversions de l'Estat a Catalunya, Duran ha recordat "l'obligació" de l'executiu de complir el que s'ha signat.

Ha descartat l'escenari de tancament de caixes i ha defensat que hi ha diàleg en marxa i que serà millor que el que es mantenia fa uns mesos amb l'anterior govern socialista.

stats