POLÍTICA
Política 23/06/2011

Duran diu que deixar caure Zapatero implicava passar sis mesos sense govern espanyol

El líder de CiU al Congrés justifica l'abstenció del seu grup en la votació sobre la negociació col·lectiva i alerta que era una reforma “imprescindible”

Efe
2 min
Duran, acompanyat de Rubalcaba, al Congrés / EFE

MadridEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha alertat aquest dijous que "deixar caure" José Luis Rodríguez Zapatero en la votació de dimecres sobre la reforma de la negociació col·lectiva implicava un període de "sis mesos" sense un govern espanyol que prengués decisions. En declaracions a Punto Radio, Duran ha justificat l'abstenció de CiU en la votació al Congrés perquè es tracta d'una reforma "imprescindible" per al futur. Bloquejar la tramitació d'aquesta reforma hauria comportat, segons Duran, no només la caiguda del govern de Rodríguez Zapatero sinó també una possible sacsejada en la Borsa espanyola o potser un increment en el preu a pagar pel deute sobirà.



Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més de veure's castigat pels mercats financers, l'Estat s'hauria sumit en un període d'interinitat de "sis mesos", ja que la legislatura es podria haver donat per acabada, però en canvi hauria estat impossible convocar eleccions per a "l'agost o el setembre". S'hauria d'haver esperat fins a l'octubre per tenir un nou govern i, segons Duran, en aquest moment, "amb el que està plovent a Europa", especialment a causa de la crisi de Grècia, l'Estat no podria estar "sis mesos sense que ningú prengués cap decisió".



Eleccions anticipades?

Duran ha dit que no disposa de prou elements per valorar si hi haurà eleccions anticipades al novembre, ja que falta veure com evoluciona la crisi grega, com es completa la reestructuració del sistema de caixes d'estalvis o quina resposta hi ha a la sortida a borsa de Bankia. El que sí que ha garantit és que el govern espanyol no podrà comptar amb el suport de CiU per aprovar els pròxims pressupostos. Quant a les perspectives electorals, ha dit que té la "sensació" que el PP de Mariano Rajoy "governarà amb majoria absoluta i no necessitarà CiU", a causa del "desgast" del PSOE.

stats