Política 10/12/2015

Duran: "El perill de la desconnexió és quedar-nos a les fosques"

El cap de llista d'Unió afirma que la Unió Europea només intervindrà per facilitar una tercera via, no la independència. Es fixa com a objectiu obtenir representació i admet que hauran de vendre les seus per pagar el deute

M.colomer
2 min
Josep A. Duran i Lleida en el míting d’inici de campanya al Macba.

Barcelona"El perill de la desconnexió és quedar-nos a les fosques. Jo vull més potència energètica per al país". El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit aquest dijous dels riscos que el procés d'independència i les conseqüències econòmiques, per ara inexistents, segons Foment del Treball. Duran ha avisat que la Unió Europea no intervindrà per facilitar la independència, però, en canvi, sí que s'implicaria, diu, en una solució intermèdia, la tercera via que ell vol abanderar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Mentre hi hagi una proposta com la de la independència sobre la taula, la UE no mourà un sol dit. […] Mai defensaran la independència, sí que collaran perquè hi hagi una resposta", ha afirmat en declaracions a TV3. Però ha llançat també un altre avís a l'estat espanyol: si no aporta solucions polítiques, el risc de desfeta econòmica creixerà.

Les seus, en venda

Després que l'ARA publiqués que Unió haurà de vendre les seus per poder fer front al deute multimilionari que acumula, Duran hi ha volgut restar importància i ha considerat que forma part de la normalitat. "Tenim patrimoni. Hi ha grans corporacions que venen els seus edificis per després llogar-los. Tal vegada Unió un dia hagi de fer-ho". Això sí, ha afirmat que Unió tornarà el seu deute, per bé que ho farà "a la seva manera": "No es preocupin per les finances d'Unió. Ho resoldrem a la nostra manera, no explicant-ho al diari".

El líder d'Unió, que es va quedar sense representació al Parlament el 27-S, aspira aquest cop a obtenir escó per no esdevenir del tot una força extraparlamentària. I ha insinuat que lliga el seu futur a l'assoliment d'aquest objectiu, que les enquestes l'hi pinten complicat. Duran s'ha mostrat tebi amb els blocs electorals als mitjans públics i el control minutat de la programació informativa en campanya per part de la Junta Electoral. I ha admès que CiU no va fer res per canviar la llei que imposa als mitjans públics com han de cobrir les campanyes, relegant el criteri periodístic: "Potser a CiU ja ens anava bé com estaven les coses. Ja li devia anar bé".

stats