CAP AL 20-N
Política 12/08/2011

Duran no veu “cap disbarat” un eventual govern espanyol de concentració amb CiU

Torna a dir que no vol ser ministre, però a la vegada defensa que el catalanisme ha de poder ser al govern espanyol si abans es “resol el problema català”

Redacció
2 min

BarcelonaEl candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat avui que no és “cap disbarat” pensar que pugui arribar a “tenir sentit” la possibilitat d'un govern espanyol de concentració amb CiU. Defensa grans pactes d'Estat de PP, PSOE i CiU davant la situació econòmica d'Espanya. “No és cap disbarat pensar que, si estem en la situació greu que abans esmentava, un govern de concentració pugui arribar a tenir sentit. N’haurem d’anar parlant”, argumenta en la seva carta web setmanal als militants d'Unió. Per Duran, CiU és la “tercera via” política espanyola. Això sí, torna a reiterar que dóna per feta la majoria absoluta del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran es refereix també a la possibilitat que CiU pugui entrar a formar part d'un govern espanyol i es refereix explícitament al reportatge "La yenka estiuenca de Duran i Lleida" que l'ARA va publicar el dimarts. “Que jo digui que personalment no vull ser ministre no té res a veure amb el fet que consideri que, si el “problema català” estigués resolt, fóra bo que el catalanisme polític participés en el govern de l’Estat”, reitera el líder de CiU a Madrid, que no fa cap referència al fet que el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, es postulés ahir per ser el dos de Duran a les eleccions espanyoles.

Iceta i la “moto” de CiU

A més, carrega amb duresa contra el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, per haver assegurat que el pacte CiU-PP ja està fet i que la federació intentarà “vendre qualsevol moto” per justificar-ho. “Cree el ladrón que todos son de su condición”, etziba el candidat de CiU, que afegeix que “els socialistes estan tant acostumats a vendre motos que creuen que tothom pot fer el mateix”. A més, carrega contra Catalunya Ràdio i Catalunya Informació perquè “a cada informatiu es reiterava la consigna del socialisme català en boca d'Iceta”.

stats