POLÍTICA
Política 08/08/2011

Duran insisteix que seria una "bona notícia" que el "catalanisme polític" entrés al govern espanyol

El candidat de CiU a les generals no respon si seria ministre en un hipotètic govern de Rajoy però creu que la presència de catalans a Madrid ajudaria a entendre "el problema català"

Redacció
2 min

BarcelonaEl candidat de Convergència i Unió (CiU) a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, insisteix que seria una "bona notícia" que el "catalanisme polític" participés en el govern d'Espanya, tot i que no sap si "es donaran les circumstàncies" després dels comicis del 20-N. En una entrevista a la cadena COPE, Duran i Lleida no ha volgut entrar directament a la pregunta plantejada pels tertulians sobre si es veu ministre en un hipotètic govern encapçalat per Rajoy. "Oblidi's de noms i partits", ha indicat, tot i que ha remarcat el fet positiu que significaria una presència de "catalanisme polític" al govern espanyol. Duran considera que amb aquesta situació es resoldria allò que molts defineixen com a "problema català", però que ell veu com una qüestió que també "afecta la resta d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El també líder d'UDC lamenta que el govern espanyol estigui "de braços plegats" fins als comicis i que no s'aprofiti el mes de setembre per tirar endavant prioritats en matèria econòmica, com ara la negociació col·lectiva, les polítiques actives i les de crèdit. Duran veu "correcta" la data de les eleccions, però sempre que es duguin a terme al setembre les reformes que es reclamen. Duran també ha mostrat la seva desconfiança cap a les majories absolutes, ja siguin del PSOE o del PP. "No m'agraden a Catalunya ni quan n'hem tingut", ha afirmat. "Per a la societat i la política no és bo, i més en situacions tant precàries com la que pateix Espanya per la situació econòmica", ha afegit.

El candidat de CiU ha insistit que les solucions per a la crisi i el pacte fiscal són els punts principals que el partit posarà sobre la taula en una possible negociació amb el partit guanyador a les eleccions. D'aquesta manera, deixa de banda altres qüestions com l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya. "No proposem cap referèndum d'independència, hi ha altres prioritats ara mateix, i la primera és l'economia", ha apuntat.

stats