Eleccions espanyoles
Política 20/11/2011

Duran agraeix la "maduresa" del poble català que "ha sabut premiar l'actitud del Govern de CiU"

Es felicita per haver "fet història" i diu que "avui a Catalunya ha guanyat el pacte fiscal"

Sònia Sánchez
2 min

BarceloncaEl candidat de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, ha destacat avui la "resposta de maduresa democràtica" dels ciutadans catalans, que han donat la victòria a CiU en aquestes eleccions generals, en entendre que "han sabut premiar l'actitud coratjosa i austera del Govern de CiU".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem fet història", ha remarcat Duran, en un ambient d'eufòria desfermada a l'Hotel Majestic de Barcelona. Segons el candidat nacionalista, amb la victòria de CiU, "a Catalunya ha guanyat el pacte fiscal". Duran, que ha parlat ja telefònicament amb els caps dels dos principals partits espanyols, s'ha felicitat perquè "el tsunami" del PP "s'ha quedat aturat a l'Ebre" i s'ha compromès a "deixar-se la pell" a partir d'ara "per combatre la crisi econòmica".

"Avui més que mai em sento orgullós de ser català i de ser de CiU", ha dit Duran, convençut que els votants han "entès que el Govern que tenen és el que fa el que ha de fer pel bé dels ciutadans". "Em sento molt orgullos que tinguem un Govern i un president que no hagi pensat en les eleccions, sinó en el país, i no hagi avantposat els interessos de CiU sinó del país", ha afegit.

Duran ha destacat el gir aconseguit des dels 14 escons de diferència amb el PSC fins a passar a ser la primera força i s'ha felicitat perquè "a Catalunya, ni PP ni PSOE" han guanyat.

Mas es felicita pel "triplet"

Per la seva banda, el president de CiU, Artur Mas, s'ha felicitat aquesta nit pel "triplet" aconseguit per la federació nacionalista, amb el seu "resultat històric, ja que mai CiU havia guanyat unes catalanes, unes municipals i unes generals". "Tres de tres", ha remarcat.

Mas ha agraït als votants la "força" que han donat al Govern de Catalunya a Madrd. "Vàrem reclamar força i el poble de Catalunya ens l'ha donada", ha dit. El també president de la Generalitat ha volgut posar en valor aquest resultat, com un aval a l'actuació "seriosa i amb sentit comú" del Govern en uns moments "difícils econòmicament", una referència implícita a les retallades. "Aquest és un país madur que entén i dóna suport al Govern que fa el que ha de fer", ha assenyalat.

Rebuts amb crits per la independència pels militants, Mas i Duran han comparegut a valorar els resultats acompanyats d'un bon nombre de diputats i membres de l'executiva de la federació, inclòs l'ex president Jordi Pujol. Mas ha felicitat a Duran per la victòria i ha desfermat l'eufòria de la militància, que ha tornat a cridar: 'I-inde-independència'.

L'eufòria s'havia desfermat feia estona a l'Hotel Majestic, on una multitud de militants seguien els resultats electorals. L'esposa de l'ex president català Jordi Pujol, Marta Ferrussola, es va unir a la militància i celebrava els resultats a primera fila, on es feien onejar banderes catalanes i es corejaven crits de 'Catalunya convergent' i 'Ista ista ista, Catalunya nacionalista', en contraposició a la consigna habitual dels seguidors socialistes.

stats