DURAN CONTRAATACA
Política 06/05/2011

Duran pronostica que el tripartit “morirà als ajuntaments” el 22-M

Creu que el PSC no s'atrevirà a desmarcar-se del PSOE amb el fons de competitivitat

Agències
2 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha reiterat avui les seves dues principals idees-força: ressuscita el tripartit per alertar que s'uniran contra CiU i burxa en les contradiccions del PSC a Catalunya i a Madrid, ara pel fons de competitivitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva carta web setmanal, ha pronosticat que de la mateixa manera que el tripartit va néixer als ajuntaments i després es va traslladar a la Generalitat, ara "morirà als ajuntaments". Duran manté que el tripartit, liquidat ja a nivell nacional, "tornarà a reivindicar-se com a alternativa" a CiU a nivell municipal per impedir que governi als ajuntaments. D'altra banda, per Duran, aquesta setmana que ve es veurà si el PSC "està al costat de Catalunya o incondicionalment al servei del PSOE, com sempre" en la moció per demanar que l'Estat pagui a la Generalitat el fons de competitivitat. "Dissortadament el PSC no s'atrevirà, una vegada més, a portar la contrària al PSOE", assegura.

Ara bé, en un intent de blindar CiU davant les retallades que lidera el Govern, adverteix que seran "utilitzades demagògicament i sense vergonya pels responsables del forat econòmic de la Generalitat". "Si nosaltres haguéssim estat responsables de deixar la Generalitat amb un dèficit del 3,86% del PIB, ara no ens atreviríem a sortir el carrer per pudor. A ells tant els fa!", s'ha exclamat. Duran ha denunciat la "capacitat de mentir de l'esquerra en general i dels socialistes en particular" i ha reivindicat el paper de CiU com a impulsor a Catalunya de l'estat del benestar i ha assegurat que "no serem els que l'enterrarem". El dirigent nacionalista ha negat que la Generalitat hagi pres cap decisió sobre el tancament de sales d'operacions o plantes i assegura que si s'ha fet "és a conseqüència del que va disposar el tripartit".

stats