Política 30/06/2013

L'endemà del Concert per la Llibertat, Duran recomana a Rajoy que permeti la consulta i sedueixi els catalans

El líder d'Unió demana al president espanyol en una entrada al seu blog que segueixi els passos de Cameron i que permeti la consulta "com a exercici de democràcia"

Efe
2 min

BarcelonaEl secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha recomanat aquest diumenge al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que segueixi el model del primer ministre britànic, David Cameron, i opti per permetre la consulta sobiranista i per "seduir" els catalans en comptes de "maltractar-los".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un apunt al seu blog, el líder d'Unió ha advertit que mentre Cameron està atraient els escocesos a la causa britànica, entre els catalans Rajoy "provoca adeptes a la causa independentista, farts de tanta superioritat i maltractament".

"Cameron sedueix i Rajoy genera rebuig", ha assenyalat Duran, que considera que, en comptes de seduir els catalans, Rajoy "els decep amb lleis que són autèntiques mines contra l'Estatut, a partir d'una reinterpretació de la Constitució".

"Si jo fos Rajoy, m'ho repensaria, prendria la iniciativa i faria una proposta atractiva al poble català, un poble que, majoritàriament per sobre de tot, no vol diluir la seva identitat", subratlla Duran i Lleida al seu escrit.

Per aquest motiu, Duran ha reclamat al president del govern que segueixi els passos de Cameron amb Escòcia i permeti que se celebri la consulta a Catalunya, "com a exercici de democràcia".

El líder d'Unió ha recordat que Cameron es va dirigir a Edimburg per pactar la data i les condicions del referèndum amb el primer ministre escocès, Alex Salmond, mentre que Rajoy no ha mogut fitxa: "No ha posat cap alternativa damunt de la taula sobre la consulta que majoritàriament volem fer a Catalunya".

"Cameron no desaprofita cap dia per atreure els ciutadans escocesos cap a seves tesis, fent-los veure que viuran millor units que separats, sense fer cap retret als que democràticament pretenen la independència", destaca Duran.

En canvi, Duran ha recriminat que Rajoy no hagi volgut parlar de la qüestió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i que la seva única estratègia sigui voler "més Estat i menys Catalunya".

stats