Política 11/06/2012

Duran creu que el rescat és "positiu" i "necessari", però "no suficient"

"S'ha de continuar picant pedra i fent reformes estructurals", ha dit

Ara
2 min

BarcelonaEl representant de CiU la Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat avui que el rescat europeu al sistema financer espanyol "és un fet positiu" perquè era "necessari" –la "notícia dolenta era la situació prèvia al rescat", ha dit–, però ha deixat clar que "no es suficient", ja que falten encara mesures que "assegurin que flueixi el crèdit cap a les petites empreses". @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El govern espanyol ho ha presentat de forma exultant, jo en discrepo. No està tot resolt, falta que el crèdit arribi a la petita i mitjana empresa. S'ha de continuar picant pedra i fent reformes estructurals", ha afirmat avui en una entrevista a 'Els matins', de TV3.

Duran s'ha mostrat convençut que la injecció de 100.000 milions a la banca espanyola "és un rescat", tot i que des del govern espanyol es neguen a fer servir aquesta denominació, però "no és una intervenció econòmica", perquè això voldria dir que les decisions les prendria la 'troica' (Banc Central Europeu, Fons Monetari Internacional i Comissió Europea).

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El líder d'Unió va recriminar també al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que presentés ahir el rescat "com si hagués guanyat un pols" a la Unió Europea (UE). "S'ha de ser mes modest i acceptar la realitat, continuem tenint problemes i el sistema financer no projectava confiança", ha apuntat.

Duran ha deixat clar també que no donarà suport a la creació d'una comissió d'investigació sobre Bankia i el sistema financer com ha demanat el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ja que entén que "només serviria per discutir i perquè uns polítics acusin els altres sense esbrinar la veritat, com no l'ha esbrinat mai cap comissió parlamentària".

"El senyor Rubalcaba no demanaria aquesta comissió si fos al govern, per tant, jo no participaré mai de la demagògia ni faré les coses només per fotre l'adversari", ha dit, i ha rebutjat també la comissió perquè suposaria "obrir en canal el sistema financer espanyol, i això només generaria més incertesa".

stats