POLÍTICA
Política 26/01/2011

Mas fa una crida a "rearmar jurídicament Catalunya" contra els intents de "laminació" de l'autogovern

El president es reunirà amb Zapatero el 7 de febrer. Duran i Lleida i el president espanyol s'han trobat aquest matí al Congrés, just l'endemà que Pujol plantegés el dilema "independència o rendició"

Redacció
2 min

MadridEl president de Catalunya, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres que "Catalunya s'ha de rearmar en tot allò que calgui per fer front a una situació d'intent de laminació, de disminució del nostre autogovern". El president s'ha referit a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut com una '"voluntat d'anar disminuint, d'anar minvant el nostre autogovern o el seu potencial", i ha afegit que aquest rearmament s'ha de fer "des de la nostra experiència i la nostra saviesa jurídica". Mas ha fet aquestes declaracions en l'acte de presa de possessió de Margarida Gil com a nova membre de la Comissió Jurídica Assessora, en la seva condició de directora del Gabinet Jurídic de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat es reunirà el dia 31 de gener amb el rei Joan Carles i el dia 7 de febrer amb el president del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero. La data s'ha sabut després de la reunió entre el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, i el cap de l'executiu de Madrid. La reunió ha durat una hora i tres quarts aproximadament, al despatx que Zapatero té al Congrés dels diputats.

La trobada s'ha produït just l'endemà que l'expresident Jordi Pujol plantegés que, davant la dinàmica política espanyola, a Catalunya ja només li queda triar entre la disjuntiva "independència o rendició" i de la qual Duran no ha volgut opinar. Zapatero i Duran han abordat la reforma de pensions, la crisi financera i la necessitat d'un govern econòmic per a la Unió Europea. El portaveu de CiU a la cambra baixa ha explicat a l'ara.cat que també han tractat sobre la situació financera de la Generalitat i ha assegurat que no té "cap dubte" que Madrid permetrà a Catalunya endeutar-se.

Tot i que s'hagi parlat de la situació catalana, el líder d'Unió ha volgut deixar clar que ell no és "el preparador de visites" de ningú. La reunió entre Duran i Rodríguez Zapatero ja estava prevista de dies enrere, abans que es fes pública la conversa entre el president espanyol i Artur Mas per veure's el febrer a Madrid.

stats