Política 11/02/2012

Duran insta els sindicats a "pensar en els 5 milions d'aturats" que té Espanya

El secretari general de CiU assegura que la reforma laboral "va en la bona direcció" i era "necessària"

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, assegura que "no el sorprèn" l'anunci dels sindicats de convocar mobilitzacions contra la reforma laboral i, tot i que ho respecta, considera que "s'equivoquen".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha reiterat el seu aval per una reforma que "va en la bona direcció" i era "necessària", i ha instat els sindicats a "pensar en els 5 milions d'aturats" que té Espanya. Duran ho ha dit en acabar el consell nacional d'Unió Democràtica, on ha dit que encara ha pogut valorar al detall el projecte de llei. Duran no descarta, per tant, poder afegir algun canvi durant el seu tràmit parlamentari.

El secretari general de CiU avala la reforma en conjunt i es mostra convençut sobre la seva utilitat a l'hora de fomentar l'ocupació a mitjà i llarg termini. Sobre els efectes a curt termini, malgrat que afirma que és possible que animi alguns empresaris a acomiadar treballadors, per l'abaratiment de l'acomiadament, creu que aquest efecte es compensarà amb el d'altres empresaris que sí que s'animaran a contractar.

Una reforma que "ens apropa a Europa"

Finalment i en relació amb la reforma laboral, ha destacat que els canvis permetran "apropar-nos a Europa", que és "el que ens cal". Duran ha recordat que tant ara en temps de crisi com en l'època de bonança, Espanya sempre ha tingut uns índexs d'atur dobles respecte al conjunt de la Unió Europea.

També ha afegit que els canvis afegits pel PP ens apropen cap al model laboral que tenen al vell continent, i ha posat com a exemple que la mediació de l'administració per tirar endavant un ERO, i que ara la reforma elimina, només la tenen Espanya i Grècia. "Els sindicats haurien de ser capaços de fer una reflexió i mirar Europa i veure que la reforma ens apropa a Europa, no ens n'allunya", ha afegit.

stats