EUSKADI
Política 04/07/2012

EH Bildu tria una escriptora com a cap de cartell

Ara
1 min
Laura Mintegi, candidata d'EH Bildu a les eleccions basques.

BILBAO.Finalment serà una dona i biscaïna. Però no serà Marivi Ugarteburu. L'esquerra abertzale, que concorrerà a les pròximes eleccions basques amb la marca EH Bildu, ha triat una escriptora independent, Laura Mintegi, com a cap de cartell per als comicis bascos, que encara no estan oficialment convocats però que s'haurien de celebrar la primavera de l'any que ve.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els integrants d'EH Bilbu van presentar ahir a Bilbao la candidata, que entra dins del perfil que buscaven els abertzales però que, a diferència d'Ugarteburu, molt vinculada a Batasuna, cobreix un perfil més independent. Mintegi, nascuda a Navarra però resident a Getxo des de jove, és professora de la Universitat del País Basc, membre de l'Acadèmia de la Llengua Basca i autora, entre d'altres, del llibre Sísif enamorat . Havia participat en diversos actes de l'esquerra abertzale.

A la seva presentació hi van assistir dirigents de la il·legalitzada Batasuna com Rufi Exteberria, Joseba Permach i Pernando Barrena, a més de dirigents d'EA, Alternatiba i Aralar. La ja legal Sortu també se sumarà a la plataforma EH Bildu.

La candidata va criticar la "pseudodemocràcia espanyola" i va assegurar que, com diuen les enquestes, l'esquerra abertzale és a punt de liderar "el nou temps" polític.

stats