Política 25/05/2015

Iglesias diu que el 24-M inaugura "una primavera democràtica" que arribarà a les generals

El líder de Podem diu que Barcelona i Madrid són "epicentres de la transformació política i social"

Joan Rusiñol
1 min
El líder de Podem, Pablo Iglesias, aquest diumenge a Madrid. EFE

MadridEl líder de Podem, Pablo Iglesias, està convençut que els resultats d'aquest diumenge són "el principi del final del bipartidisme" i la porta oberta a un canvi a la Moncloa a finals d'anys. "Inauguren una primavera democràtica que arribarà a les generals", ha assegurat l'eurodiputat en una entrevista a TVE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias està satisfet de la irrupció de la seva formació a parlaments autonòmics i a molts ajuntaments, a través de les anomenades candidatures d'unitat popular ja que no concorrien a les eleccions locals en solitari. S'ha mostrat especialment content dels resultats en el món municipal: "Madrid i Barcelona són epicentres de la transformació política i social", ha assegurat. Pel que fa a la capital espanyola, afirma que no té cap dubte que Manuela Carmena -que va quedar segona- serà la nova alcaldessa i tornarà "la dignitat" a la ciutat.

Ha assegurat que encara no ha parlat amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, sobre possibles pactes. No obstant, ha deixat clar que qui vulgui entendre's a amb ells haurà de fer un gir de 180 graus per deixar enrere les retallades. Tot i que ha dit que la iniciativa les tenen els caps de llista de cada territori, ha recordat que a Andalusia ja han marcat les línies vermelles: tolerància zero amb la corrupció, reducció d'alts càrrecs i no col·laborar amb entitats financeres que no ofereixin solucions als ciutadans desnonats de casa seva.

stats