Política 25/05/2015

El PP, preocupat pels futurs governs "d'extrema esquerra" a Barcelona, Madrid i València

Els populars reivindiquen haver quedat primers, tot i el retrocés respecte del 2011

Joan Rusiñol
1 min
El director de campanya del PP, Carlos Floriano, aquest diumenge a la seu del PP. EFE

MadridEl vicesecretari general d'Organització del PP i director de la campanya, Carlos Floriano, s'ha mostrat "preocupat" per les polítiques que poden posar en marxar els futurs governs "d'extrema esquerra" en ciutats tan importants com Barcelona, València i Madrid. En una entrevista a TVE, s'ha preguntat què passaria si, en comptes de ser el PSOE qui pacta amb Podem, fossin els populars els qui tanquessin acords amb l'extrema dreta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Floriano ha admès que s'obre "un nou moment polític" en què caldrà negociar i arribar a acords en molts llocs per poder governar però ha afirmat que ells "sempre" han estat en "la cultura del pacte". Allà on han quedat en primera posició, afirma, intentaran portar la iniciativa i posaran sempre sobre la taula el programa electoral com a "guia" per a aquesta entesa amb formacions com Ciutadans.

La seva prioritat, però, serà ara seduir de nou "amb humilitat" els votants del PP descontents que els han girat l'esquena en aquests comicis per tornar a aconseguir la victòria a les generals de finals d'any. Floriano s'ha apressat a dir que els resultats del 24-M no prefiguren cap escenari pel que fa a la Moncloa, si bé reivindica el fet d'haver-se imposat de nou al PSOE com a força més votada en el conjunt de l'Estat.

Pel que fa a la davallada de vots, ho ha atribuït a qüestions com els escàndols de corrupció i, sobretot, a la irrupció de nous actors polítics com Albert Rivera.

stats