Política 24/05/2015

El PP s'aferra a la possibilitat de ser la força més votada al conjunt de l'Estat

Els populars són prudents amb els sondejos emesos

Joan Rusiñol
1 min
El director de campanya, Carlos Floriano, votant aquest diumenge. EFE

MadridEl PP comença a perfilar la seva resposta en aquesta nit electoral en què, previsiblement, patirà una forta davallada. Els sondejos emesos per diverses televisions asseguren que els conservadors mantindran la primera posició en la majoria de les 13 comunitats autònomes en joc però que la política de pactes els pot desbancar d'algunes institucions clau per al projecte de Mariano Rajoy. Per això, s'aferren precisament a l'única dada positiva de la nit: repetir com a primera força.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pablo Casado, portaveu de campanya dels populars, ha comparegut breument –sense acceptar preguntes de la premsa– per agrair la feina dels interventors i apoderats del PP i felicitar-se pel fet de tornar a ser "la força majoritària" a Espanya.

Seguint el recompte, a la seu del carrer Génova, hi ha la cúpula del partit amb Mariano Rajoy al capdavant.

Els conservadors són de moment prudents però es percep les cares i el to de preocupació. Són conscients que poden quedar fora del poder en ajuntaments i comunitats autònomes on sumin les esquerres com, per exemple, Madrid. Un alt dirigent del PP explicava, a primera hora de la nit, que es temien una concentració molt forta del vot progressista a la candidatura d'Ara Madrid a la capital espanyola que podria deixar Esperanza Aguirre sense l'alcaldia.

stats