Política 22/05/2015

Rajoy alerta la dreta que votar Ciutadans pot voler dir votar PSOE

El president espanyol, convençut que el seu missatge econòmic ha fet forat en l'electorat

Ara
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en un acte de campanya. EFE

MadridMariano Rajoy assegura que el PP és un partit de majories, que no es conforma a ser "frontissa" o "crossa" de ningú més. Per això, en un dels dos actes de tancament de campanya que protagonitza aquest divendres ha demanat concentrar el vot en les seves sigles per evitar pactes que els desallotgin dels governs autonòmics i municipals. Segons ha dit a Guadalajara, a Castella-la Manxa, apostar per Ciutadans –a qui no ha citat– pot voler dir "estar votant sense que un se n'assabenti".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No és el moment d'indecisions ni d'experiments", ha alertat, perquè està en joc, diu, la consolidació de la recuperació econòmica. El president del govern espanyol, que va optar per centrar el gruix de la campanya en aquesta qüestió, creu que els electors ho tenen clar: "Hem aconseguit transmetre el missatge de la recuperació i l'estabilitat", ha assegurat, per sobre "d'ocurrències i d'improvisacions".

Abans, la secretària general dels populars i candidata a la presidència castellanomanxega també ha centrat el missatge en aquesta direcció: "Tot el que no sigui votar el PP és votar directament un pacte contra el PP", ha dit. Ella sí que ha mencionat el partit d'Albert Rivera, a qui ha acusat d'haver dissenyat el programa electoral en un despatx de Londres i, per això, obviar qüestions importants com l'agricultura.

Rajoy també ha carregat contra C's i Podem per qüestionar les diputacions, que ell es nega a suprimir. El PP, ha sintetitzat per desmarcar-se de les noves formacions, no és una força "de puja i baixa".

Ha tornat a insistir que la sortida de la crisi definitiva serà una realitat si no es canvien les polítiques que ell defensa. Convençut de la victòria, ha acabat el míting de forma curiosa: "D'aquí quatre anys, nou míting aquí... i després ja estarem per allà".

Optimisme tot i els forats a les graderies

A la nit, en el míting de tancament de campanya de Madrid, Rajoy s'ha mostrat convençut que el PP ha fet "la millor campanya" perquè tindrà "el millor final", amb una victòria a les urnes. "Guanyarem les eleccions, l'Esperanza serà alcaldessa i la Cristina presidenta de la Comunitat", ha proclamat Rajoy al costat de la candidata a l'Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, i la candidata autonòmica, Cristina Cifuentes.

Aguirre ha assegurat en el seu discurs que s'havia aconseguit omplir el Palacio de los Deportes, tot i que es podien veure forats a les graderies, a diferència del míting final de la campanya del 2011, en què el recinte sí que es va omplir de gom a gom. En aquella ocasió el PP va guanyar les municipals amb 10 punts d'avantatge sobre el PSOE i va aconseguir 11 dels 13 governs autonòmics en joc.

stats