Política
Política 01/01/2011

Ballesteros es postula per formar part del "nucli de direcció" del PSC però es descarta com a primer secretari

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s'ha postulat per 'estar en el nucli de direcció' del PSC, partit que ha de renovar la seva cúpula en un congrés la tardor del 2011. Tot i assegurar que no aspira 'ni de lluny' a ser el nou primer secretari del PSC, Ballesteros sí ha dit voler 'formar part del nucli directiu' per tal que les comarques tarragonines estiguin 'representades amb més força' al PSC

Acn
3 min
L'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, atenent els mitjans de comunicació, aquest dimarts al migdia a Tarragona.

TarragonaEn una entrevista a l'ACN, Ballesteros ha retret a alguns exconsellers socialistes que 'parlin' sobre la situació del partit i 'després no donin la cara'. A més, ha qualificat 'd'infantilisme' reclamar un grup propi a Madrid, com fan Castells, Tura o Maragall, i creu que 'a la gent se li'n fot'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els socialistes catalans celebraran a la tardor del 2011 un congrés on hauran de rellevar José Montilla del lideratge del partit. Ballesteros assegura que 'no ha pensat mai' en la possibilitat de presentar candidatura per ser primer secretari del PSC. 'A mi el que m'agrada ser és alcalde de Tarragona i és la meva màxima aspiració', ha dit, 'hi tingut ofertes de tota mena, per ser diputat, senador o direcció general, però m'ho passo bé sent alcalde de Tarragona, és la meva passió i no em despista res més'.

De fet, ha deixat clar que no aspira 'ni de lluny' a ser primer secretari, encara que hi hagi qui hi 'especuli' davant el 'previsible' bon resultat electoral que pronostica per al PSC a les eleccions municipals a Tarragona que li permetria sortir 'reforçat'.

Tot i descartar ser primer secretari, Ballesteros sí té clar que vol més pes dins del partit. Ara mateix, forma part de la Comissió Executiva, de la qual n'és secretari, però no té responsabilitats sobre cap àrea concreta dins del partit. 'Que vull tenir un paper important al partit no ho puc negar, evidentment sí', ha assegurat.

L'alcalde de Tarragona ha assegurat voler formar part del 'nucli de direcció' del partit. 'No perquè personalment cregui que em convé o no, sinó perquè penso que el PSC de Tarragona i aquestes comarques han de ser representades amb més força si cap a la direcció del partit', ha dit, per 'impregnar' els programes i els treballs que desenvolupi.

Sobre qui pot ser el futur primer secretari, Ballesteros ha dit que els socialistes tenen 'una pedrera molt gran de lideratges consolidats, històrics o presents, i persones que poden assolir responsabilitats màximes en qualsevol moment'. 'Si en un partit tant gran no tinguéssim pedrera potser que pleguéssim', ha reblat.

El grup propi 'a la gent se li'n fot'

Ballesteros creu que hi ha més d'una causa per explicar la derrota electoral del PSC a les eleccions al Parlament -entre elles la crisi i la imatge del tripartit- però avisa que ara cal centrar-se en 'els problemes de la gent' i no en els propis problemes com a partit, sobretot mirant cap a les eleccions municipals del 22 de maig.

En aquest sentit, ha advertit que un debat com si el PSC ha de tenir un grup parlamentari propi a Madrid és 'una ximpleria infantil, un infantilisme' i una 'anècdota'. 'A mi ningú al carrer m'ho ha demanat, a la gent això se li'n fot', ha afirmat, tot dient que 'a vegades' es creen 'discursos artificials' entre mitjans de comunicació i polítics. 'A la gent no li interessa en absolut', ha reblat, 'és més, crec que la gent no sap que hi ha grups parlamentaris propis'. Ballesteros ha recordat que CiU i ERC sí tenen un grup propi i s'ha preguntat 'quin protagonisme han tingut a Madrid'.

Entre els dirigents que han demanat aquest grup de forma insistents hi ha els exconsellers Antoni Castells, Ernest Maragall o Montserrat Tura, dirigents de l'ala catalanista del PSC. Precisament, Ballesteros ha lamentat que, des de les eleccions al Parlament, hi hagi exconsellers que 'sembla que no hagin governat i que no siguin responsables del resultat'.

A més, ha assegurat que el debat intern encara no ha començat, sinó que 'hi ha gent que parla però després no dóna la cara'. 'Tothom pot parlar, no es pot coartar la llibertat d'expressió i d'opinió de ningú', ha dit, però creu que 'no pot ser' que hi hagi 'algun conseller a qui no he sentit parlar de la crisi'. Ballesteros ha insistit que cal 'parlar dels problemes de la gent' i deixar que els debats sobre el partit siguin de 'consum intern'. 'Si ens ocupem de nosaltres, fracassarem', ha advertit, 'perquè no ens veuran com un instrument útil'.

Ballesteros ha assegurat no sentir-se 'de cap ala' i que 'no hi ha ànimes ni ales' dins del partit. 'Jo em sento molt catalanista i no em considero ni d'una ànima ni d'una altra', ha assegurat l'alcalde de Tarragona.

stats