ASSEMBLEA DE L'ANC
Política 13/04/2015

ERC creu que els partits han de mantenir un paper secundari en l'acte de la Diada de l'ANC

Anna Simó no creu que s'hagi d'activar l'opció "remota" de la llista unitària, atès que ja hi ha acord en el full de ruta

Roger Tugas
2 min
Anna Simó, aquest dilluns a la roda de premsa d'ERC / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha afirmat aquest dilluns que els partits haurien de seguir mantenint un paper secundari en la mobilització de l'ANC de l'11 de setembre, que aquest any consistirà en convertir l'avinguda Meridiana en el "carrer Major de la República Catalana". "Mai hem tingut un protagonisme especial ni creiem que l'hàgim de tenir", ha afirmat la dirigent republicana, que ha subratllat que aquesta serà una "convocatòria de l'ANC". "Els anys anteriors hi han participat els nostres simpatitzants i militants i aquest cop també farem una crida a treballar-hi", ha insistit, tot i que els partits participaran en els actes institucionals nacional i locals, ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Simó ha felicitat Carme Forcadell, pels tres anys com a presidenta de l'entitat sobiranista, i ha celebrat que l'ANC hagi ratificat el full de ruta pactat amb CDC, ERC, Òmnium i l'AMI, a l'espera que s'hi sumin altres formacions com la CUP, ICV, EUiA o Unió. "Qui no se sumi al full de ruta ara, ho podrà fer més tard, són partits favorables al dret a decidir", ha opinat.

Unes passes a fer que, segons l'ANC, mantenen com a "remota" la llista unitària pel 27-S, una opció que només s'activaria si tornessin a sorgir discrepàncies entre els actors sobiranistes. La portaveu d'ERC, però, veu improbable aquesta possibilitat, ja que "hi ha un full de ruta aprovat i un acord sobre els compromisos a prendre si guanyen les forces independentistes". "No sé quan es podria aplicar aquesta reserva de l'ANC", ha assenyalat. Malgrat tot, ha reiterat que segueixen veient "convenient" fixar una marca comuna entre els partits que subscriguin el full de ruta i fer actes electorals conjunts en campanya, "perquè s'evidenciï la unitat".

Les eleccions locals, com les del 1931

En tot cas, Simó ha situat els deures primer en les eleccions municipals del 24 de maig, que ha insistit que són la primera volta del 27-S i que ha comparat amb les eleccions del 1931, quan la victòria republicana va posar punt i final a la monarquia espanyola. "Hem de gestionar bé, fer més transparents els ajuntaments i millorar la vida dels nostres conciutadans, però aquestes eleccions no van només de gestió, els municipis han d'empènyer per la República catalana", ha asseverat.

stats