CONGRÉS DE DIPUTATS
Política 30/06/2012

ERC i Amaiur fan pinya pel dret a decidir

J.r.
1 min
Diputats d'ERC i Amaiur ahir durant la presentació.

MADRID."No veiem per què Mariano Rajoy no pot ser el David Cameron d'Espanya", va afirmar ahir el portaveu d'ERC-Reagrupament al Congrés, Alfred Bosch, durant la presentació del grup de treball que la coalició ha creat amb els set diputats d'Amaiur. L'objectiu és reflexionar i fer propostes per articular un mecanisme que faci efectiu el dret a l'autodeterminació dels pobles que ara formen part de l'estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les dues forces sobiranistes donaran forma a una proposició de llei -que segons fonts dels republicans hauria d'estar llesta en uns tres mesos- que estableixi "el marc normatiu" per aplicar aquest dret. És a dir, l'acceptació de la convocatòria d'un referèndum perquè, com va dir Bosch, "si un poble vol exercir la seva majoria d'edat política i s'inclina per un camí o un altre, ha de ser respectat".

Els dos grups obren la iniciativa als altres partits que s'hi vulguin sumar amb un "esperit de consens". El diputat d'Amaiur i membre d'Aralar Jon Iñarritu va recordar que aquest és "un tema de democràcia i llibertat que encaixa perfectament en la Unió Europea del segle XXI". De fet, va lamentar que l'Estat estigui "ancorat en posicions immobilistes i reaccionàries", a diferència d'altres països que no posen traves al dret d'un poble a decidir el seu futur, com Canadà, el Regne Unit i Dinamarca.

stats