Política 01/02/2012

ERC demana la compareixença de Mas-Colell i Mena per explicar els seus plans sobre el projecte Eurovegas

Els republicans rebutgen qualsevol tracte excepcional en matèria fiscal, ambiental o laboral

Acn
2 min

BarcelonaERC ha demanat la compareixença al Parlament del conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i del titular d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, perquè expliquin els seus plans respecte al projecte Eurovegas. En un comunicat, el diputat republicà Oriol Amorós ha rebutjat qualsevol tracte excepcional en matèria fiscal, ambiental o laboral, i ha alertat de l'intervencionisme ideològic del seu impulsor, el magnat americà Sheldon Adelson. "Pagar per modificar les lleis és un acte delictiu i ni explícitament ni implícitament es pot acceptar", ha alertat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC ja va presentar preguntes fa uns mesos que encara no han sigut respostes. Amorós ha subratllat que la inversió d'Adelson no seria ideològicament neutra, ja que es tracta del major donant de la ultradreta americana, i en les darreres setmanes ha donat 10 MEUR al candidat Newt Gringrich, però porta molts anys finançant lobis de pensament ultraconservador i diverses iniciatives contràries al procés de pau entre Israel i Palestina. En canvi, quan es tracta de col·laborar amb l'interès col·lectiu, ha continuat Amorós, "no vol pagar impostos, presumeix d'haver abolit els sindicats a les seves empreses, vol contractar sense drets socials per als treballadores però sí que vol influir en política", ha denunciat. "Creuen els nostres governants que aquí seria ideològicament neutre? No siguem innocents", ha demanat.

El republicà ha demanat al Govern una política de captació d'inversió estrangera que generi ocupació de qualitat, valor afegit i sinergies amb l'empresa catalana, "en lloc de les actuacions erràtiques i escasses del conseller Mena", a qui ha recordat que Catalunya està patint una crisi de milers d'aturats, amb un model de creixement basat en l'especulació urbanística, llocs de treball precaris i consum irresponsable de recursos naturals. Segons Amorós, pot ser "temptador" escoltar una oferta com la d'Eurovegas, però Catalunya, al seu parer, no s'ha d'apartar del camí "més lent però de més recorregut de la millora de la competitivitat en la indústria, el coneixement i l'economia productiva".

stats