OBJECTIUS DE DÈFICIT
Política 07/01/2013

ERC insta el Govern a "moure fitxa a Europa" per forçar l'Estat a redistribuir els objectius de dèficit

Anna Simó reclama a CiU que compleixi el seu programa electoral i desplegui una política exterior clara amb una conselleria o el mateix Mas al capdavant

Roger Tugas
2 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha fet costat aquest dilluns al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que denuncia la distribució que ha fet l'Estat de l'objectiu de dèficit, i l'ha qualificat d'"absolutament desproporcionat i mal distribuït". "Europa hi hauria de dir alguna cosa, la UE hauria de demanar al govern de l'estat espanyol que faci una redistribució del dèficit més equitativa, en funció de les competències i de qui està més endeutat", ha requerit la dirigent republicana, que aspira que el sostre autonòmic pugi del 0,7% a l'1,5%, al qual cosa suposaria poder reduir l'ajust entre 1.600 i 2.000 milions d'euros. Tot i això, per aconseguir-ho, Simó ha cridat el Govern a "moure fitxa a Europa" acompanyat dels eurodiputats catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, la portaveu d'ERC insta CiU a "complir amb el seu programa", que contemplava una conselleria d'Exteriors, però sobretot reclama que "les funcions s'exerceixin" i que "gent amb rang de secretari o director general estiguin davant d'Europa". "Ens faria pujar la mosca al nas que no es mogués res", ha avançat, i ha reclamat que la tasca la coordini un conseller o, si pot ser, l'exerceixi directament Artur Mas amb el suport, si ho considera, del president dels republicans, Oriol Junqueras.

Primera reunió de coordinació CiU-ERC

Aquest dilluns, de fet, tindrà lloc la primera reunió del grup de coordinació parlamentària de CiU i ERC, on es constituiran els diversos grups de seguiment i desenvolupament de l'acord i es posaran les bases de la declaració de sobirania que aprovarà el primer ple de l'any i del Consell Català de Transició Nacional, que ha de ser "un grup d'assessorament al Govern en la transició nacional i la participació social i política". "[Serà] un eix clau i important per eixamplar una majoria suficient que sigui corresponsable del procés", ha insistit Simó.

stats