POLÍTICA
Política 03/05/2012

ERC veu contradictori que Mas demani prioritzar el creixement mentre Mas-Colell proposa més retallades

El diputat republicà Pere Aragonès proposa recuperar un impost sobre la banca i el de successions, entre d'altres, per recaptar uns 1.000 milions

Acn
2 min

BarcelonaEl diputat d'ERC Oriol Amorós ha lamentat aquest dijous "la imatge contradictòria" del Govern després que aquest dimecres a la nit el president de la Generalitat, Artur Mas, demanés prioritzar el creixement econòmic per sobre de les polítiques d'austeritat mentre el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, proposava més retallades. "No pot ser que donem una imatge tan contradictòria als membres del BCE", ha lamentat Amorós.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel diputat republicà, el Govern "carrega contra els més febles i no s'atreveix amb el PP" i ha afegit que els populars "no els necessiten i els maltracten", mentre que CiU ha donat suport a 12 dels 13 decrets del govern espanyol. Ha denunciat que "el desmantellament de la sanitat pública té beneficiaris clars i perjudicats", ja que ha denunciat que el nombre de clients de la sanitat privada ha augmentat un 15% i el cost de les tarifes ha pujat un 8%.

1.000 milions més

Per la seva banda, el també diputat republicà Pere Aragonès ha presentat un conjunt de mesures alternatives a les retallades que entraran en breu al registre del Parlament i amb les quals preveu que es podrien recaptar uns 1.000 milions d'euros més i evitar haver de "pagar doble pel sol fet de ser catalans", en referència al copagament dels medicaments. Entre les mesures que ha proposat Aragonès hi ha la regulació d'un impost sobre la banca amb què s'ingressarien 592 milions d'euros, que la deducció per habitatge habitual en tram autonòmic sigui progressiva i no universal independentment de la renda (99 milions d'euros) i la recuperació de l'impost de successions i donacions (164 milions d'euros).

Per Aragonès, el Govern hauria de tenir en compte aquestes propostes, "no només per justícia i equitat sinó per tresoreria", i ha advertit que "no pot renunciar a gravar el sector dels més poderosos i menys solidaris per sortir de la crisi" amb l'amenaça de la intervenció financera.

stats