Política 06/05/2015

Bosch anima Ciutadans a omplir la Meridiana amb una manifestació

"Jo defensaré el seu dret a manifestar-se i la seva llibertat d'expressió", ha expressat el candidat d'ERC per Barcelona

Efe
2 min
El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, durant la seva intervenció aquest dijous a Madrid. EFE

BarcelonaEl candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, ha assegurat aquest dimcres que si ell és presideix el consistori permetrà les manifestacions de qualsevol ideologia, i ha animat Ciutadans (C's) a "omplir la Meridiana, la Diagonal o el que vulgui", amb una manifestació a favor de la unitat d'Espanya. "Jo defensaré el seu dret a manifestar-se i la seva llibertat d'expressió", ha assegurat durant una conferència en el Fòrum Europa-Tribuna Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch responia d'aquesta manera a les paraules de l'alcaldable de C's per Barcelona, Carina Mejías, qui havia assegurat dilluns que el seu partit posaria "tots els impediments possibles" perquè "se celebrin a la ciutat de Barcelona" actes independentistes, com el que té previst celebrar l'ANC a la Meridiana. Bosch ja havia replicat dilluns les paraules de Mejías en assegurar que C's volia "prohibir i emmordassar" la llibertat d'expressió. El líder del partit de Mejías, Albert Rivera, assegurava en declaracions dimarts a l'ARA que "és un frau electoral utilitzar la Diada per guanyar vots".

El líder dels republicans a la capital catalana ha censurat que els qui més critiquen que s'introdueixi el debat sobiranista en la campanya electoral de les municipals siguin els mateixos "que parlen del procés cada dia". També ha criticat que populars i socialistes incideixin en aquestes crítiques quan els seus candidats a l'alcaldia de Madrid, Esperanza Aguirre i Antonio Carmona, són els primers a pronunciar-se permanentment sobre la independència. I ha etzibat amb ironia: "Que ens hem de presentar a l'alcaldia de Madrid per poder parlar d'independència?".

Una altra crítica que ha fet Bosch al partit de Rivera ha estat per algunes de les mesures anunciades, com no liquidar l'IVA, perquè les veu inviables, ja que ha calculat que costarien més de 200 milions d'euros a l'erari públic.

stats