Política 09/07/2012

ERC celebra el compromís de CCOO a favor del concert econòmic

La secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, s'ha reunit amb el secretari general de Comissions, Joan Carles Gallego, per parlar del pacte fiscal

Ara
2 min
Marta Rovira, durant la roda de premsa d'aquest dilluns

BarcelonaMarta Rovira, secretària general d'Esquerra Republicana, ha celebrat "el compromís de Comission Obreres amb el concert econòmic i la necessitat que els catalans administrem els nostres propis recursos per donar resposta a les necessitats de la societat catalana en una conjuntura de crisi com l'actual". Per Rovira, "és fonamental que els agents socials s'impliquin en aquest procés perquè ens hi juguem molt, no hi ha dreceres ni camins del mig ni passos enrere, el que necessitem és donar resposta als anhels de la societat catalana, que de manera molt majoritària pensa que els catalans necessitem disposar dels nostres recursos, amb la caixa i la clau de la caixa, per fer aquelles polítiques socials i econòmiques imprescindibles per liderar la sortida de la crisi, crear ocupació i impulsar la nostra economia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secretària general d'ERC ha subratllat que el país "s'hi juga molt, no podem fallar a la gent, la política ha d'estar al servei de les persones i donar resposta a les seves necessitats i anhels". I això, per Rovira, "és determinant que ho fem des de l'àmbit de l'esquerra; en un moment com aquest –més que mai– hem de fer pinya i fer que la riquesa que aquest país produeix repercuteixi en favor de la nostra gent, i que no serveixi per tapar forats d'una banca que ha enfonsat l'economia o per construir AVE ruïnosos, carreteres sense cotxes o avions sense passatgers".

Rovira ha coincidit amb CCOO que "és imprescindible que l'administració pública que assumeix la despesa social, és a dir la Generalitat, disposi també del control dels ingressos per tal de blindar aquesta despesa social".

Rovira ha fet aquestes declaracions aquesta mateixa tarda després d'entrevistar-se amb Joan Carles Gallego, secretari general de Comissions, a la seu de la central sindical. A la trobada, per part d'Esquerra, també han participat Albert Castellanos i Oriol Amorós. La trobada forma part de les diferents reunions que els dirigents d'ERC mantenen amb la societat civil per tal d'explicar la postura de la formació en defensa del concert econòmic.

stats