Política 31/05/2013

Els diputats d’ERC al Congrés liquiden l’IRPF a l’Agència Tributària de Catalunya

La plataforma Catalunya Diu Prou acompanya els diputats per promoure la sobirania fiscal

Anna Mateo
1 min
Els diputats al Congrés de la coalició ERC-Rcat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà fan el pagament de l'IRPF a l'Agència Tributària de Catalunya / ACN

BarcelonaEls diputats d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà, han anat aquest divendres al matí a entregar la seva declaració de renda del 2012 a l'Agència Tributària de Catalunya. D'aquesta manera, els tres diputats republicans han liquidat l'IRPF al Govern de la Generalitat i no, com s'acostuma a fer, a l'estat espanyol. En una roda de premsa, els diputats han assegurat que l'acte és totalment "legal" i que està contemplat dins la Constitució espanyola i la llei orgànica de Catalunya. "Hem vingut a normalitzar els tràmits fiscals, de manera que volem pagar el que toca, allà on toca i quan toca", ha dit Bosch, portaveu d'ERC a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Això només és un petit gra de sorra per part nostra, un primer pas", ha afirmat el portaveu republicà, i ha assegurat que "està molt bé que ens queixem, però també cal actuar, perquè el Govern necessita els recursos que generem els catalans per pagar els hospitals, les escoles, combatre l'atur i generar crèdit".

La portaveu de la plataforma Catalunya Diu Prou, Carme Teixidó, ha celebrat que "tres representants electes" se sumessin a la causa, "així com també ho fa el líder d'ERC, Oriol Junqueras". Teixidó ha dit que "no és un tràmit simbòlic, sinó que ara és el Govern qui ha de decidir què fa amb els nostres impostos". La portaveu de Catalunya Diu Prou ha assegurat que "de les 250 persones que ja ho han fet, ningú ha tingut cap mena de problema" amb la Fiscalia de l'estat espanyol.

stats