Política 19/12/2011

ERC es quedarà sense torn de paraula al debat d'investidura

Els republicans encara estan inscrits al grup d'IU-ICV-CHA per cobrar el mailing de la campanya, i això els deixarà sense veu al ple d'avui i de demà a Madrid

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl portaveu d'ERC-RCat-Catalunya Sí al Congrés dels diputats, Alfred Bosch, es quedarà sense torn de veu al debat d'investidura que es fa avui i demà. Si no hi ha cap canvi d'última hora, els independentistes s'hauran de conformar a fer declaracions al faristol de la cambra baixa, però sense poder intervenir a la tribuna d'oradors. El perquè cal buscar-lo en un formalisme: encara estan integrats al grup IU-ICV-CHA i no pas al grup mixt, on sí que haurien tingut torn de paraula.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els republicans van decidir registrar-se de forma temporal amb els comunistes i ecosocialistes per poder tenir dret a cobrar el mailing de la campanya electoral, és a dir, 22 cèntims per vot. Això, però, els obliga a no poder intervenir avui. Més endavant, els tres diputats de la formació (Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà) passaran a formar part del grup mixt on, després d'Amaiur, seran el grup més nombrós.

El grup d'IU-ICV-CHA intervindrà aquesta tarda i el mixt ho farà demà al matí.

stats