PRESSUPOSTOS 2012
Política 19/01/2012

ERC acusa CiU en un vídeo d'haver prioritzat el pacte amb el PP en lloc de Catalunya

Els republicans critiquen que els dirigents de la federació que denunciaven el dèficit fiscal prefereixin una aliança amb els populars

Ara
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha manifestat públicament la voluntat de pactar els pressupostos del 2012 amb el Govern des que va ser escollit pel càrrec al setembre. Tanmateix, finalment ha estat el PP qui aquest dimecres ha facilitat la superació de les esmenes a la totalitat als comptes, la qual cosa el situa en un punt provolegiat per acabar sent el soci amb qui els pacti definitivament. Els republicans critiquen durament l'aliança i avui han fet públic un vídeo en què destaca les diferències entre, segons afirmen, el que suposarà l'acord amb els populars i el que hauria comportat amb ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el vídeo, els republicans asseguren que el pacte amb el PP implicarà més retallades en salut i ensenyament, nous impostos i taxes que pagarà tothom per igual i un increment del dèficit fiscal. Per contra, recorden que els republicans demanaven una fiscalitat més progressiva i oferien el suport per reclamar el concert econòmic i avançar en la transició nacional. Una postura que contraposen a les declaracions d'alguns dels líders de CiU, com el mateix Artur Mas, que denuncien el dèficit fiscal català.

stats