Política 08/07/2012

ERC reclama al Govern que doni al sector industrial les mateixes facilitats que a Eurovegas

Junqueras considera que reforçar el teixit industrial equilibrarà l'economia catalana

Acn
2 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha proposat aquest diumenge, just abans de visitar les zones del Parc Agrari del Baix Llobregat afectades pel projecte Eurovegas, que el Govern podria "invertir els esforços" i "donar les mateixes facilitats" al sector industrial. Junqueras creu que el macrocomplex d'Adelson portaria llocs de treball de baixa qualificació, un model que "perpetuarà i incrementarà el desequilibri econòmic de llocs de treball de poc valor afegit que té el país". El president d'ERC ha puntualitzat que "més del 80% de la població activa es dedica a la construcció i als serveis".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, Junqueras ha insistit en el fet que la indústria genera "més llocs de treball i més qualificats". El president d'ERC ha explicat que "a Catalunya només l'1% del PIB és agrari i només el 18% és industrial. Per tant, més del 80% és de la construcció i de serveis". Amb això, ha volgut deixat clar que l'economia catalana està "profundament desequilibrada". Un fet que, segons Junqueras, dóna "una població activa amb baixa qualificació i poc valor afegit".

Per aquest motiu, des d'ERC s'ha rebutjat el projecte del magnat Sheldon Adelson, ja que "el model d'Eurovegas perpetua i incrementa aquest model de desequilibri econòmic basat en la baixa qualificació productiva", a banda "d'hipotecar un espai amb un valor extraordinari des d'un punt de vista ambiental, agrari i industrial".

La Seat genera 65.000 llocs de treball

Oriol Junqueras ha insistit que "Catalunya ha d'apostar pel teixit industrial". "Si es donessin les mateixes facilitats que al projecte Eurovegas al sector industrial, és possible que tinguéssim a Catalunya inversors industrials que generarien molts més llocs de treball", ha afegit.

Ha posat exemples. Junqueras ha dit que "una inversió menor que Eurovegas com la Seat genera 65.000 llocs de treball directe i indirectes". I també ha assegurat que "hi ha empreses com Derbi que finalment ha tancat per una diferència de 4 MEUR amb el Govern de la Generalitat i en canvi la inversió que es preveu d'Eurovegas és de 6.000 MEUR". El líder d'ERC es pregunta: "Quantes Derbis no salvariem amb 6.000 MEUR ben posat al nostre sector industrial".

"L'aposta de Catalunya -segueix Junqueras- ha de ser pel valor afegir i per la qualificació dels llocs de treball". El president republicà creu que això ho dóna "l'agricultura intensiva i la indústria, especialment en àrees com aquesta, que està intensament vinculada al port, a l'aeroport i al futur Corredor del Mediterrani.

A més, Junqueras ha recordat que "la meitat dels polígons industrials del Baix Llobregat estan buits", per això creu que encara "hi ha marge d'activitat industrial" a la zona aprofitant-los.

stats