Política 07/03/2011

ERC acusa el Govern d'usar el burca de "cortina de fum" per tapar el 'desmantellament' de les polítiques de dones

Acn
1 min

BarcelonaLa secretària de la dona d'ERC, Ester Alberic, ha acusat aquest dilluns el Govern d'utilitzar el burca com a "cortina de fum" per tapar el "desmantellament" de les polítiques de dones. Després que la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, anunciés la intenció de regular la burca, Alberic ha lamentat que la gran proposta de l'executiu amb motiu del 8 de maig sigui aquesta. La republicana ha indicat que l'ús de la burca és efectivament un cas de violència masclista, però "no té cap sentit" retallar recursos pressupostaris i institucionals en aquesta matèria i en canvi sortir en el cas de la regulació de la burca o de la prostitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Alberic ha subratllat que la desigualtat és estructural i són molts els problemes que cal afrontar, però ha opinat que és en el marc de la llei dels drets de les dones a eradicar la violència masclista que s'ha de concebre aquesta qüestió.

Ha remarcat que les polítiques de dones han de tenir una voluntat transformadora, "no de pedaç". Ha preguntat si més enllà de propostes com la de la burca es preveu l'actualització del Pla de polítiques de dones de la Generalitat. També ha reclamat que es tiri endavant el projecte de llei de nova ciutadania i d'igualtat efectiva de dones i homes que va passar per govern i que expliquin per què han aturat el Pal estratègic dels usos i la gestió dels temps de la vida quotidiana 2008-2018.

stats