Política 18/12/2014

ERC fa un altre gest cap al Govern i retira el veto a la llei d'acompanyament dels pressupostos

Els republicans volen contribuir d'aquesta manera a generar un "clima" que faciliti l'acord amb Mas perquè convoqui eleccions  el primer trimestre del 2015. Els republicans, però, han retret a Mas que la gent que s'ha mobilitzat per la independència "no es mereix que la resposta sigui lligar-se a la presidència d'una autonomia agònica un parell d'anys més"

M.colomer / Agències
1 min
DIFEREÈNCIES EXPLÍCITES 
 Mas i Junqueras van tornara a evidenciar ahir les diferències en el full de ruta.

BarcelonaEl secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, ha anunciat que el seu grup retira la seva esmena a la totalitat contra la llei de mesures fiscals i financeres, coneguda com la llei d'acompanyament dels pressupostos, per tal de generar un "millor clima" en les negociacions amb el president de la Generalitat i així poder acordar la celebració d'eleccions anticipades durant el primer trimestre del 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El "gest" dels republicans arriba el mateix dia que s'han alineat amb l'executiu d'Artur Mas per barrar el pas al veto al tràmit pressupostari que impulsaven el PSC, el PP, ICV-EUiA, C's i la CUP.

Duresa discursiva

El secretari general adjunt d'ERC, però, no ha estalviat duresa en el seu discurs durant el debat de les esmenes a la totalitat de la llei d'acompanyament dels pressupostos. Salvadó ha explicat que aquest "gest de responsabilitat" no amaga la "discrepància" respecte a l'estratègia que ara mateix defensa el Govern. "Els ciutadans que vam votar el 9-N no ens mereixem que la resposta sigui lligar-se a la presidència d'una autonomia agònica un parell d'anys més", ha etzibat Salvadó, que ha considerat que els comptes presentats pel Govern no tenen "cap ambició nacional" i no preveuen cap partida a la transició nacional.

stats